previsions 04/04/2021

El canvi d'armari pot esperar

Dues glopades d'aire fred marcaran el temps de la setmana vinent

2 min
Sortida de sol des de Gavà, al Baix Llobregat
Escolta aquí la previsió del temps

Tot i que hem encetat el Diumenge de Pasqua amb força núvols a les comarques costaneres, a mesura que avanci el matí s'aniran desfent i la jornada també la passarem amb moltes hores de cel clar en aquest sector. Independentment, a la tarda tornaran a créixer nuvolades a les comarques interiors i, tot i que és poc probable, no seria estrany que s'escapés algun ruixat de poca estona cap al Solsonès o el Berguedà.

Aquesta tarda pocs indrets superaran els 20 graus.

Tot plegat amb una sensació de primavera avançada menys clara que els últims dies. A primera hora els termòmetres, en conjunt, marcaven dos o tres graus menys que la matinada passada i al migdia costarà trobar temperatures per sobre els 20 ºC. No farà fred però, en alguns casos, les màximes baixaran 4 o 5 graus respecte a les d'ahir. Aquest primer descens tèrmic no serà definitiu i demà al migdia recuperarem un parell de graus. L'entrada d'aire fred que esperàvem per dimarts arribarà amb puntualitat però inicialment només es farà evident al terç nord del país. Dimarts serà una jornada freda al Pirineu però a la resta del país ens haurem d'esperar a dimecres per notar aquest retorn a l'ambient d'hivern, amb temperatures diürnes que puntualment arribaran a recular més de 10 graus respecte a les que es van assolir ahir.

El descens de les temperatures serà evident a tot el país però especialment a la Catalunya Central.

Entre dijous i dissabte ara mateix sembla força clar que les temperatures aniran recuperant progressivament valors normals per a l'època de l'any, però els últims mapes del temps insinuen una nova entrada d'aire polar per al cap de setmana vinent que faria baixar els termòmetres tant o més que la irrupció d'aire fred que esperem de cara a dimarts i dimecres.

Dimarts plovisquejarà a les comarques de Barcelona però la cota de neu encara se situarà per sobre dels 1.000 metres d'altitud.

I el domini del sol sembla que també té les hores comptades. El Dilluns de Pasqua el passarem amb cel bàsicament serè, però dimarts els núvols guanyaran protagonisme i fins i tot s'escaparan algunes gotes a la Catalunya Central i a la costa i prelitoral de Barcelona. I pràcticament tota la setmana que ve vindrà marcada pel pas de petites pertorbacions i línies d'inestabilitat que no faran obrir el paraigua gairebé enlloc però que ens deixaran dies força grisos i enterbolits.

stats