previsions 21/08/2021

Cap de setmana de calor amb vent de garbí a la costa

Les temperatures remuntaran, sobretot al nord-est del territori

2 min
Sortida del sol des de Moià (Moianès)
Escolta aquí la previsió del temps

Es presenta un cap de setmana de ple estiu amb força estabilitat, temperatures que remunten i pocs núvols. De fet, les mínimes ja s’han observat una mica més elevades respecte a les d’ahir, amb valors que s’han mogut a la matinada entre els 12 ºC i els 15 ºC al Pirineu, entre els 17 ºC i els 20ºC a la Catalunya Central i Ponent i entre els 21 ºC i els 24 ºC a la façana costanera. Destaquem alguns valors, com per exemple els 9 ºC de Das (Cerdanya), els 11 ºC del Pont de Suert i els 13 ºC de Castellar de n’Hug. Els valors mínims més elevats han sigut els 25 ºC de Tarragona i els 24 ºC de Barcelona (Raval).

A primera hora del matí han aparegut alguns núvols baixos al litoral sud o central i també alguns estrats en alguna vall pirinenca com, per exemple, del Ripollès. Al llarg del matí aniran esvaint-se aquests núvols i donaran pas a una jornada radiant, amb cel serè arreu del país. Només a partir de migdia aniran creixent alguns núvols inofensius a la façana costanera, sobretot cap al final de la tarda, i també se'n veuran alguns de més desenvolupats al Pirineu o Prepirineu oriental que, a mitja tarda, podrien deixar escapar alguna gota, per exemple, al nord del Ripollès o de la Cerdanya. A la Vall d’Aran o al nord del Pallars Sobirà el cel acabarà més cobert al final del dia, sense esperar-se precipitacions.

Probabilitat de precipitació prevista per aquest dissabte

Les temperatures pujaran i la sensació de xafogor s’accentuarà al litoral. Les màximes previstes voltaran entre els 29 ºC i els 31ºC a la façana costanera i entre els 32 ºC i els 34 ºC al prelitoral i interior de les comarques gironines, on es notarà més aquest increment tèrmic respecte a dies enrere. A Ponent, la Catalunya Central o l'interior de l’Ebre s’enfilaran fins als 35 ºC o 36 ºC. El vent bufarà del sud i sud-oest, amb alguna ratxa moderada durant la tarda a les costes Central i Brava, així com a l'interior de les Terres de l'Ebre, al sud del Pla de Lleida i a l'altiplà central. A les nostres platges hi haurà marejol a primeres hores, però a mig matí s’imposarà el garbí que aixecarà maror, amb una mar més remoguda a partir de migdia, sobretot a la Costa Brava.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'ahir i la d'avui

De cara a diumenge la jornada tornarà a ser radiant, amb algunes nuvolades al litoral i núvols d’evolució al Pirineu que, de manera aïllada, podran deixar algun xàfec minso durant la tarda al Pirineu més oriental. L’ambient continuarà calorós, amb temperatures semblants a les d’avui. De cara a la setmana vinent s’observaran més núvols en punts de muntanya, amb xàfecs de mitja tarda al Pirineu.

Precipitació acumulada prevista pel proper dilluns
stats