previsions 07/10/2021

La méteo: migdies més freds i temps insegur a la costa

Entre divendres al vespre i dissabte s'escaparan ruixats en algunes comarques del sud

3 min

BarcelonaSetmana de pujades i baixades de temperatura. Avui el termòmetre ha tornat a tirar cap amunt, amb màximes que han arribat fins als 27,2 graus a Aldover i fins als 26,8 a Tortosa, a la Bisbal d'Empordà el termòmetre ha escalat fins als 26,6 i a Girona fins a 26,4. La mitjana de les màximes per al conjunt de Catalunya ha arribat fins als 20,9 graus, el valor més alt de la setmana.

A primera hora ha fet més fred que ahir. En general la temperatura no ha arribat a baixar tant com dimarts, però han tornat a ser temperatures per sota del que tocaria, si més no si agafem com a referència els últims dotze anys. Avui la mitjana de les mínimes a Catalunya ha sigut de 8,9 graus, un parell de graus inferior al que caldria esperar. Després d'un setembre amb moltes nits de mal dormir, amb el canvi de mes hem encadenat unes quantes nits de temperatures normals o baixes per a l'època, i sembla que això continuarà els dies vinents.

Anomalia diària de les temperatures mínimes

Demà augmentaran els intervals de núvols en comarques centrals i de l'est. El dia serà més variable, però gairebé no plourà enlloc. A mesura que avanci la tarda el temps serà cada cop més insegur i es podrien escapar ruixats puntuals a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona. El risc de ruixats anirà a més dissabte al matí i, tot i que amb menys força, també podria arribar a ploure a la costa central o en sectors del Penedès i l'Anoia. En general seran pluges poc abundants, però cal tenir en compte aquest temps insegur en l'inici del cap de setmana.

Probabilitat en tant per cent que dissabte arribi a ploure en algun moment del dia

Diumenge encara serà un dia variable i mig ennuvolat en moltes comarques de la costa i del prelitoral, de matinada es podrien tornar a escapar ruixats puntuals a les Terres de l'Enbre o a la Costa Daurada, sempre fenòmens locals. El cap de setmana també hi haurà boires i núvols baixos matinals a la Catalunya Central, uns núvols que s'esqueixaran amb el pas del matí. Com més al nord i més lluny de mar, més sol farà. Al Pirineu és on hi haurà més clarianes aquest cap de setmana.

L'inici de la setmana que ve el temps seguirà sent força tranquil. Dilluns hi haurà bandes de núvols prims, però en general farà sol, i tampoc dimarts hi ha símptomes que el temps hagi de ser complicat.

Aquest augment dels intervals de núvols i una entrada d'aire més fred faran que els pròxims migdies calgui abrigar-se més, sobretot a la costa i al prelitoral. Les màximes demà baixaran dos o tres graus, i de cara a dissabte el descens podria arribar a ser de fins a cinc, especialment a les comarques de Girona. De nit, en canvi, no farà més fred que avui o que en l'inici de setmana.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dissabte.

Cap al final del pont és possible que la temperatura repunti. Dimarts podria tornar a ser un dia força càlid al migdia, però cal tenir en compte que en general els dies vinents l'ambient seguirà sent purament de tardor, amb un fred una mica més destacable del que ha sigut habitual en els últims anys per aquestes dates.

La tramuntana perdrà força a mesura que avanci el dia. El vent seguirà bufant de component nord al nord de la Costa Brava al llarg del cap de setmana, però només es deixarà sentir de forma intermitent i sense ratxes destacables.

stats