previsions 12/09/2020

Cap de setmana d'estiu per acomiadar les vacances escolars

Dissabte i diumenge amb moltes hores de cel clar i amb calor durant les hores centrals del dia

Marc Candela
2 min
Albada absolutament tranquil.la des de Blanes.

BarcelonaTot i que hem encetat el cap de setmana amb alguns intervals de núvols a les comarques gironines, el matí l'acabarem de passar amb un bon sol arreu del país. A la tarda tornaran a créixer nuvolades en punts de muntanya, però, a diferència dels últims dies, no tindran pràcticament conseqüències i a tot estirar s'escaparà algun ruixat curt i aïllat al Pirineu.

La matinada ha estat fresca a les comarques interiors, amb mínimes que s'han situat per sota els 10 graus a les planes i fondalades pirinenques i dels 15 a la Catalunya Central però que no han baixat dels 20 ºC en força trams de la costa barcelonina. Al migdia l'ambient serà càlid arreu, amb temperatures que s'enfilaran tant o més que ahir i que rondaran entre els 28 i 33 graus a la majoria de comarques.

Demà es superaran els 30 graus amb facilitat a les comarques interiors.

Per a demà, pocs canvis. Diumenge amb cel bàsicament serè i ambient d'estiu durant les hores centrals del dia, amb termòmetres que encara podran repuntar un o dos graus més que avui i que havent dinat rondaran fàcilment els 35 a Ponent i a la vall de l'Ebre.

Dijous la refrescada serà clara i generalitzada.

La setmana vinent la començarem amb la mateixa dinàmica, amb un dilluns assolellat i amb temperatures càlides per l'època de l'any. Entre dimarts i dimecres ja començarem a intuir el canvi de temps, amb més núvols i alguns xàfecs de tarda a Ponent i al Pirineu. Però, en tot cas, serà dijous quan la tardor arribarà de manera sobtada, amb pluges generals i generoses i un brusc descens tèrmic que farà recular els termòmetres entre 8 i 10 graus.

Dijous plourà a tot arreu i localment es podran acumular més de 100 litres.

La segona meitat de la setmana la passarem amb un temps insegur i variable, amb estones de sol però encara sense poder desar el paraigua a la majoria de comarques. Les temperatures es mantindran a ratlla i ara mateix tot apunta que les màximes difícilment superaran els 25 graus enlloc.

stats