previsions 29/05/2021

Cap de setmana amb matins d'estiu i tardes de primavera

Avui la calor encara es farà una mica més evident que ahir i se superaran els 30 graus a Ponent i al Prelitoral

2 min
Albada des de Verges, al Baix Empordà.
Escolta aquí la previsió del temps

Hem encetat el dissabte amb una matinada suau, similar a la d'ahir, amb temperatures mínimes que només han baixat dels 10 graus al Pirineu i que prop de mar s'han quedat sovint per sobre dels 15. Aquest ambient càlid es mantindrà durant tota la jornada i avui moltes màximes es mouran entre els 25 i els 30 ºC. De fet, els termòmetres repuntaran un parell de graus més que divendres en les comarques de la costa i del Prelitoral i no seria gens estrany que aquesta tarda a Girona, Figueres, Lleida o Gandesa fins i tot es superessin els 30 graus.

Diferència de temperatura diürna prevista entre avui a ahir.

Ambient clarament estiuenc que vindrà acompanyat de cel bàsicament serè durant la primera meitat del dia. A partir del migdia, però, començaran a créixer nuvolades al Pirineu i havent dinat descarregaran xàfecs sobtats i localment intensos en força comarques del terç nord del país. Cap al pla de Lleida, el Camp de Tarragona o les Terres de l'Ebre a la tarda gaudiran també de molt més sol que no pas núvols i no serà fins al vespre que es podria escapar algun ruixat aïllat a l'entorn dels Ports. Al País Valencià i a les Illes el dissabte el passaran amb calor d'estiu, cel clar i sense haver d'obrir el paraigua enlloc.

Acumulacions de pluja previstes per a aquest diumenge.

Demà es mantindrà aquesta dinàmica. El termòmetre perdrà el parell de graus que hem guanyat avui i el matí serà de molt bon aprofitar en qualsevol punt del Principat. Pels volts del migdia, però, descarregaran els primers ruixats al Pirineu i, a mesura que avanci la tarda, els xàfecs s'estendran per moltes comarques interiors. Al pla de Lleida i a la façana litoral serà més difícil que arribi a ploure però a les platges del Montsià, del Baix Ebre o de l'Empordà hi acabaran arribant les tempestes formades al massís dels Ports i als Pirineus, respectivament.

Diferència de temperatura diürna entre aquest dissabte i divendres de la setmana que ve.

I de cara a la setmana vinent no esperem grans canvis. No tindrem grans calorades però, com a mínim fins dijous, sovintejaran les màximes a l'entorn dels 30 graus a Ponent, a les Terres de l'Ebre, a la Catalunya Central i en punts del Prelitoral. Les últimes actualitzacions dels mapes del temps apunten a una segona meitat de la setmana una mica més fresca: no recularem a un ambient del mes d'abril però sí que perdrem 3 o 4 graus respecte a les temperatures diürnes d'avui. Pel que fa a l'estat del cel, no s'intueix cap dia completament assolellat a curt i mitjà termini però les precipitacions previstes per als primers dies de juny difícilment s'escaparan de l'àmbit pirinenc.

stats