previsions 04/03/2021

La méteo: cel mig ennuvolat i ruixats dispersos ben bé fins dilluns

Entre el final del cap de setmana i l'inici de la setmana que ve l'ambient serà més hivernal

3 min

Avui farà força més sol que els dies anteriors. La jornada ha començat encara amb bandes de núvols alts i mitgencs en moltes comarques de l'est, però amb el pas de les hores les clarianes aniran guanyant terreny. Al migdia el sol predominarà gairebé arreu, però a la tarda s'escaparan alguns primers ruixats al Pirineu, sobretot al voltant del Ripollès.

Tot i que hagi més clarianes, avui l'ambient no canviarà gaire respecte a ahir. Moltes màximes se situaran al voltant dels 15 graus i alguns termòmetres fins i tot es quedaran una mica més curts que ahir en comarques interiors. La pols en suspensió encara es percep clarament al cel, però els nivells de partícules ja han començat a disminuir lentament, i tot fa pensar que avui seguiran a la baixa. Aquest matí encara se superava el nivell de partícules permès en estacions com les de Lleida (60 ug/m3 d'aire) i Manlleu (54 ug/m3), i en general la qualitat de l'aire segueix sense ser bona.

El cap de setmana augmentarà la inestabilitat i el temps serà més insegur. Res fa pensar en una situació de pluges extenses, però la possibilitat de xàfecs irregulars i puntuals anirà a més. Demà els ruixats afectaran sobretot punts del Pirineu, el Prepirineu i sectors de la Catalunya Central. Divendres a la tarda i al vespre serà quan hi haurà més opcions que plogui amb certes ganes en aquests indrets. Avançada la tarda i fins dissabte al matí pot arribar a ploure tímidament en altres comarques interiors o fins i tot a prop de la costa, però lluny del Pirineu i la Catalunya Central han de ser precipitacions minses i puntuals.

Acumulacions de precipitació previstes per a demà

Dissabte serà un dia mig ennuvolat en general, i els ruixats irregulars seguiran afectant sobretot el Pirineu i la Catalunya Central. El temps variable i insegur continuarà diumenge, però un cop més les estones de pluja es tendiran a concentrar en el mateixos sectors. La cota de neu es mourà al voltant dels 1.500 metres durant bona part del cap de setmana, però entre diumenge a la tarda i dilluns podria arribar a nevar en cotes inferiors. La setmana que ve començarà amb el mateix tipus de temps, i dilluns els ruixats fins i tot podrien acostar-se més a la costa.

Acumulacions de precipitació previstes per a dissabte

La temperatura canviarà poc durant el cap de setmana. Les nits seguiran sent poc fredes, però al migdia no es passarà dels 20 graus enlloc. Ambient poc fred de nit, però migdies no gaire primaverals. L'inici de la setmana que ve s'entreveu una mica més hivernal, però al voltant de dimecres i dijous és molt possible un repunt clar del termòmetre.

Els dies vinents no farà gaire vent, però a mesura que vagi avançant el cap de setmana el vent bufarà cada cop més de llevant i gregal. Diumenge el vent de nord-est pot arribar a deixar-se sentir moderadament a la Costa Brava o al Maresme, fet que afavorirà que la sensació tèrmica sigui poc primaveral en aquests indrets. La humitat continuarà sent molt alta, però a mesura que avanci la setmana que ve s'anirà normalitzant.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dissabte
stats