previsions 14/10/2021

La méteo: ruixats aïllats a la costa i temperatures a ratlla fins diumenge

Aquest divendres començarà amb xàfecs aïllats entre la costa central i la Costa Daurada

3 min

BarcelonaAquest migdia ja no s'han superat els 25 graus enlloc, tot i que la temperatura sí que ha saltat per sobre dels 20 en molts casos. D'entre les màximes destaquen els 24,7 graus de Tortosa, els 23,4 de Girona o els 22,3 de Valls. En general l'ambient ha variat ben poc respecte ahir. Estem a punt de tancar una primera quinzena d'octubre que ens ha tornat a les tardors d'abans. Sense que el fred hagi sigut especialment intens, la temperatura s'ha mantingut constantment per sota de la mitjana, molt més clarament de matinada que no pas als migdies. Per trobar un període tan seguit de temperatures per sota de la mitjana dels últims dotze anys cal anar fins a la primera part de l'agost.

Anomalia diària de la temperatura mitjana a Catalunya

Avui les mínimes han baixat clarament allà on ahir la tramuntana i el mestral feien el seu efecte, però en canvi la formació d'alguns núvols baixos ha fet que la matinada no fos tan freda en alguns punts de la costa i de la Catalunya Central. D'entre les mínimes destaquen els -0,1 graus de Puigcerdà –la primera temperatura negativa de la tardor a la capital de la Cerdanya–, els -1,1 d'Esterri d'Àneu, els 3,4 de Girona o els 7,3 de Lleida.

De nit el temps serà més insegur, descarregaran alguns ruixats sobre el mar que de matinada o demà al matí podrien fer ploure entre Barcelona i Tarragona, sobretot entre el Baix Llobregat i el Penedès. Temps insegur demà a primera hora en aquestes comarques. A la resta demà serà un dia més variable i mig ennuvolat que avui, però no plourà.

Probabilitat en tant per cent que divendres arribi a ploure en algun moment del dia.

Dissabte el dia tornarà a començar amb temps insegur entre la costa central i la Costa Daurada. Els ruixats que apareguin sempre seran puntuals i aïllats, però allà on es facin presents podrien ser si més no destacables. De cara a diumenge els núvols disminuiran en comarques centrals, però en canvi aquests ruixats puntuals podrien afectar el delta de l'Ebre o indrets del Maestrat pròxims a la costa.

Probabilitat en tant per cent que dissabte arribia a ploure en algun moment del dia.

El cap de setmana no s'han d'esperar grans canvis de temperatura. Demà les màximes podrien pujar un o dos graus a prop de mar, però dissabte tornaran a baixar sensiblement. Les nits no seran més fredes del que ja han sigut els últims dies, la temperatura nocturna més aviat pujarà una mica.

Sembla que la setmana que ve canviarem de patró de temps i la temperatura podria pujar força. Encara hi ha incertesa sobre fins a quin punt s'enfilarà el termòmetre i quant durarà aquest ambient càlid per a l'època, però és bastant probable que entre dilluns i dimarts el termòmetre pugi 2 o 3 graus en molts casos. Entrarà vent de garbí i arribaran cues de sistemes frontals que enterboliran el cel, però res fa pensar en pluges.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dimarts.
stats