previsions 22/01/2022

Cap de setmana amb fred de rigorós hivern

Només alguns trams de costa s'escaparan de les glaçades matinals

2 min
Sortida de sol d'aquest dissabte des de Sant Pere de Vilamajor.
Escolta aquí la previsió del temps

Hem encetat el cap de setmana amb una de les matinades més fredes d'aquest hivern, amb temperatures que han reculat força més que ahir i que han baixat fins als -12 ºC a Das, -9 a Prades i al Pont de Suert, -8 graus a Seròs, -7 a Cardona, -6 a Girona, -4 ºC a Caldes de Montbui o -2 a Sabadell i a Palafrugell. De fet, les glaçades han afectat pràcticament totes les poblacions de la Costa Brava i avui només s'han escapat de baixar sota zero a la façana litoral que va del Maresme al Montsià.

Mapa de temperatura màxima prevista per a aquest dissabte.

I tot i que el dissabte serà una jornada bàsicament assolellada, el fred es mantindrà ben viu també durant les hores centrals del dia i la majoria de temperatures màximes es mouran entre els 8 i els 13 graus. On costarà més que s'enfili el termòmetre serà a la Catalunya Central, on les boires no es desfaran fins al migdia, i al delta de l'Ebre, on els núvols baixos també aniran fent la guitza fins a l'hora de dinar. Per la seva banda, la tramuntana, que de matinada encara ha deixat cops de més de 70 km/h al nord del cap de Creus, aviat perdrà força definitivament i a partir de mig matí ja no bufarà enlloc.

No es preveuen pluges abans de, com a mínim, set dies.

Aquesta dinàmica anticiclònica, de sol i boires, es mantindrà com a mínim fins al mes de febrer. Demà diumenge el panorama serà similar al d'avui, amb bancs de boira matinals a Osona, el Bages, el Berguedà o l'Anoia i també alguns núvols baixos costaners a Tarragona, Castelló, Alacant i al nord de les Illes. En tot cas, la jornada tornarà a ser completament assolellada en gran part del país. La matinada serà de rigorós hivern, però al migdia ja no patirem tant fred com avui i les màximes repuntaran 1 o 2 graus més que aquest dissabte.

Diferència de temperatura diürna prevista entre avui i dimecres que ve.

Durant la setmana vinent no esperem grans canvis. El paraigua no s'haurà d'obrir enlloc i només divendres es girarà una mica de vent del nord a l'Empordà. Les temperatures –especialment les diürnes– es recuperaran clarament a partir de dimarts però a les planes i fondalades interiors, la consolidació de les boires farà que aquest ascens tèrmic passi absolutament desapercebut.

stats