previsions 23/06/2016

La méteo en 1 minut: petits canvis durant el cap de setmana de Sant Joan

Per la revetlla no hi haurà xàfecs enlloc, però demà al vespre apareixeran tempestes al Pirineu Occidental

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAquesta nit les temperatures s'han mogut en una línia molt similar a la nit anterior. Hi ha hagut algunes mínimes per sobre dels 20 graus, sobretot a Barcelona, però en general els termòmetres continuen sense marcar valors especialment angoixants. S'acosta una nit de revetlla en la qual tampoc hi haurà grans canvis de temperatura, i qui allargui molt la nit de Sant Joan es trobarà amb una matinada lleugerament més fresca que la d'avui, però els canvis no seran importants.

Avui serà un dia gairebé calcat als anteriors, amb molt de sol i ben poques nuvolades en punts de muntanya. El temps no posarà impediments a la revetlla més enllà del vent de sud moderat que avui es pugui deixar sentir en alguns punts de la costa, sobretot a l'Empordà. Bufarà amb més ganes a la tarda que no pas al vespre.

Durant el cap de setmana llarg hi haurà alguns petits canvis en el temps. Divendres al vespre, una entrada d'aire una mica més fred provocarà ruixats i tronades en diferents punts del Pirineu Occidental, alguns podrien ser fins i tot localment forts en àmbits com la Ribagorça i el Pallars. Dissabte i diumenge, es repetiran les nuvolades en punts de muntanya, però només al Pirineu s'hi aniran repetint alguns xàfecs, més aviat de caràcter puntual. En general, tant el dia de Sant Joan com dissabte i diumenge seran dies amb pocs núvols.

Tampoc pinten canvis destacables de cara a la setmana que ve. Els mapes del temps a llarg termini fan pensar que hi ha poques possibilitats que en els últims dies de juny hi hagi cap tongada de ruixats mínimament extensa i destacable.

Entre diumenge i dilluns l'ambient serà més fresc a l'interior i sobretot al Pirineu, on les temperatures arribaran a baixar 3 o 4 graus, sobretot al migdia. A la costa no es notarà especialment el canvi, però si més no la calor no augmentarà. Es va confirmant que acabarem el juny amb sensació d'estiu, però sense haver de patir excessivament per la calor.

stats