La méteo

La méteo: petits canvis en un cap de setmana per aprofitar

Les temperatures baixaran una mica i no es descarta algun ruixat de tarda al Pirineu

2 min

BarcelonaLa calma ha tornat de cop aquestes últimes hores deixant enrere les pluges i les fortes tempestes dels darrers dies que han disparat els embassaments de les conques internes gairebé fins al 35%. Les temperatures màximes van pujar clarament ahir amb molts valors de 20 a 25 ºC, però ja es van superar els 28 ºC a Ponent. I les mínimes han pujat acusadament de matinada, fins i tot amb algunes nits tropicals a les comarques de Tarragona a causa dels núvols baixos. Unes temperatures que encara pujaran més aquest divendres a les portes d’un cap de setmana amb ambient normal per a l’època i força calma, tot i algun ruixat local al Pirineu dissabte. La setmana que ve podria arribar un nou canvi de temps.

Divendres: calma total

Serà un dia per aprofitar amb calma i sol en general. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos o boires al matí, sobretot al litoral i al prelitoral, i a la tarda creixeran nuvolades en zones de muntanya. Més enllà d’alguna gotellada aïllada al Pirineu, no s’esperen precipitacions enlloc. Tot plegat amb unes temperatures que pujaran encara més, tant de dia com de nit. L’ascens tèrmic serà localment acusat, sobretot a l’interior. A primera hora la fresca serà molt més moderada amb ambient fins i tot massa suau a la costa sud, i al centre del dia moltes màximes es mouran entre els 25 °C i els 30 °C.

Dissabte: petits canvis

La calma seguirà dominant en general, amb força sol. No obstant això, les nuvolades aniran a més en zones de muntanya de tot el país i ja al matí no es descarta alguna gotellada o ruixat aïllat al Pirineu. Uns xàfecs que seran més probables a la tarda en aquesta zona, tot i que en principi seran fenòmens força locals que ben poca aigua deixaran. Les temperatures baixaran una mica a l’interior i, especialment, en comarques del nord. Tot i això, es mantindrà l’ambient càlid al centre del dia, normal per a l’època, amb moltes màximes de 24 °C a 29 °C.

Diumenge: pocs canvis

El sol es combinarà amb més intervals de núvols, però en conjunt seguirà el temps tranquil, sense descartar alguna gotellada costanera al matí a causa dels núvols baixos i a la tarda al Pirineu per les nuvolades. Petits matisos en una nova jornada per aprofitar amb temperatures semblants. Al matí també es repetiran algunes boires.

Dies vinents: possibles canvis

Dilluns tornaran a pujar les temperatures amb temps plàcid en conjunt, però a mitjans de setmana podrien arribar canvis. Un front atlàntic faria reactivar la inestabilitat amb xàfecs que arribarien a força comarques. Encara hi ha incertesa en aquest sentit, però sembla que seguirem amb el moviment meteorològic amb termòmetres que tornarien a baixar.

stats