previsions 27/03/2021

El temps tranquil marcarà la primera meitat de la Setmana Santa

A partir de divendres de la setmana que ve podrien arribar alguns canvis

2 min
L'albada d'avui des de Tossa de Mar (la Selva)
Escolta aquí la previsió del temps

El cel mig ennuvolat que ha predominat al llarg del dia ha fet recular la temperatura màxima a l'interior entre 3 i 5 graus. A la costa i a punts del prelitoral, en canvi, ha estat similar a la d'ahir. S'ha arribat a 19 ºC a Lleida i a Girona, 18 ºC a Granollers, a Amposta i a Tarragona, 17 ºC a Barcelona i a Vic i 15 ºC a la Seu d'Urgell. Tan sols s'ha superat la marca dels 20 ºC, i per poc, en alguns indrets del pla de Lleida i del prelitoral central.

Recordeu que aquesta nit hi haurà el canvi d'hora. El rellotge s'avançarà una hora, de manera que a les dues de la matinada seran les tres. Tot aquells a qui us agraden els vespres llargs i amb claror estareu d'enhorabona: demà el sol es pondrà a les 20.12 h.

El canvi d'hora anirà acompanyat de l'arribada de l'anticicló. Això vol dir que demà serà un dia radiant, en el qual dominarà l'ambient assolellat arreu malgrat la presència d'algun banc de boira o de núvols baixos fins a mig matí en punts de l'interior, com el pla de Bages o la plana de Vic.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per a demà respecte a la d'avui

El cel serè afavorirà que de matinada faci més fresca, amb registres de temperatura que podran ser entre 2 i 4 graus inferiors que els d'avui. En canvi, durant les hores centrals del dia el termòmetre s'enfilarà amb més facilitat i tornaran a sovintejar els valors de 17 ºC a 22 ºC.

El temps tranquil, dominat per les altes pressions, es mantindrà durant la primera meitat de la setmana entrant. Ara bé, el vent de component sud que dominarà en alçada farà arribar una nova intrusió de pols sahariana que deixarà l'ambient tèrbol.

Concentració de pols en suspensió prevista per a dimecres al migdia

La variabilitat típica de Setmana Santa, però, no fallarà a la seva cita. A partir de divendres podrien arribar canvis, amb més núvols, algunes pluges i un nou descens de la temperatura. Aquesta situació es podria allargar fins més enllà del Dilluns de Pasqua.

stats