previsions 31/07/2021

Dissabte passat per aigua

Avui els xàfecs i les tempestes acabaran regant la majoria de comarques i localment ho faran amb intensitat

3 min
Imatge de la tempesta que aquesta nit ha afectat Esterri d'Àneu.
Escolta aquí la previsió del temps

Aquesta nit i matinada ja ha sigut moguda al Pirineu i a l'extrem sud del país, amb ruixats i tempestes que des de la mitjanit passada han acumulat fins a 31 litres a la Torre de Cabdella (Pallars Jussà), 22 a Bagà, 20 a Viella, 18 a Planoles, 9 a Manlleu o 7 a Berga i a Pratdip. Fins a mig matí els xàfecs continuaran concentrats al Pirineu de Lleida i a les Terres de l'Ebre, però ja abans del migdia s'estendran cap a la resta de la serralada pirinenca, el Prepirineu i la Catalunya Central.

Previsió de pluja acumulada per a aquest dissabte.

A la tarda les precipitacions arribaran també al nord-est i, de fet, podran afectar pràcticament qualsevol punt del país tot i que seran més probables a les comarques interiors. Durant la segona meitat del dia les pluges seran especialment intenses i sovint cauran acompanyades d'aparell elèctric i, puntualment, de calamarsa o pedra. De cara al vespre i nit les tempestes i els xàfecs sobtats es desplaçaran cap a la façana litoral i no seria estrany que a la Costa Brava o a la costa central s'acumulessin més de 15 o 20 litres en poca estona.

Diferència de temperatura diürna prevista entre ahir i avui.

Serà un panorama força més mogut que el dels últims dies que anirà acompanyat d'una clara refrescada que es farà evident a mesura que avanci el dia. La presència de nuvolositat abundant ha fet que aquesta matinada hagi sigut fins i tot més xafogosa que les anteriors però avui el contrast tèrmic entre el dia i la nit serà força reduït i les màximes pràcticament no superaran els 30 graus enlloc. I, de fet, en força comarques del terç nord del país, les mínimes d'aquest dissabte s'assoliran de cara al vespre.

Temperatures màximes previstes per aquest diumenge.

Demà el sol guanyarà protagonisme a Ponent i al sud, especialment a partir del migdia, però el diumenge encara serà rúfol i insegur a les comarques del nord-est, amb més núvols que clarianes i encara alguns ruixats dispersos entre el Pirineu oriental, les Guilleries, el Montseny i el Montnegre. La pròxima matinada serà fresca a tot el país i les temperatures diürnes encara recularan una mica més que avui a les demarcacions de Girona i Barcelona, on no seria estrany que demà no arribessin ni als 25 graus.

Previsió de pluja acumulada per a aquest dilluns.

I amb els últims mapes del temps sobre la taula, sembla que la setmana que ve serà encara força variable però els ruixats difícilment s'escaparan de l'àmbit pirinenc. Dilluns els xàfecs de tarda podrien arribar a Osona o al Berguedà, dimecres a la Selva i dijous potser s'escaparien gotes al Gironès o a l'Empordà. En tot cas, xàfecs puntuals en una primera setmana del mes d'agost en què el sol anirà guanyant protagonisme progressivament i les temperatures de mica en mica aniran recuperant valors normals per a l'època. No esperem cap gran calorada a mitjà ni a llarg termini però de cara a dijous o divendres ens tornaríem a acostar als 35 graus als sectors més càlids del país.

stats