previsions 01/08/2021

Diumenge amb dues cares

Molt de sol cap a Ponent i el sud i, en canvi, força núvols, ambient fresc i alguns ruixats a les comarques del nord-est

3 min
Cel mig ennuvolat aquest matí a Verges.
Escolta aquí la previsió del temps

Els xàfecs i les tempestes d'ahir van acabar regant totes les comarques del país. Una pluja molt benvinguda que va deixar més de 50 litres per metre quadrat en moltes estacions d'alta muntanya i que va acumular fins a 51 mm a Viella, 47 a Ulldemolins, 38 a Gisclareny, 33 a Perafita, 26 a Tarragona, 12 a Girona i entre 7 i 10 a la ciutat de Barcelona. Aquesta tarda s'haurà de tornar a obrir el paraigua una estona cap a les cotes altes del Pirineu, l'Empordà o el Gironès però seran fenòmens puntuals i menys intensos que els d'ahir i que difícilment acumularan més de 5 o 10 litres per metre quadrat.

Previsió de pluja acumulada per a aquest diumenge.

El diumenge l'hem encetat amb un bon sol a la meitat occidental del país. Els núvols baixos tapaven el cel a primera hora cap al pla de Lleida però s'aniran desfent a mesura que avanci el matí. Cap a les comarques gironines, en canvi, s'obriran clarianes més tímidament i, tot i que també gaudiran d'estones de sol, la jornada serà variable i la sensació de clara refrescada es mantindrà durant tot el dia. A Girona, per exemple, la màxima no ha superat els 26 graus i n'ha reculat 5 respecte a ahir.

Temperatura màxima prevista per a aquest diumenge.

De fet, la matinada ha sigut una de les més fresques d'aquest estiu: avui s'ha registrat la mínima més baixa des del 25 de juny a Valls i a Igualada, des de la nit de la revetlla a Lleida i des del 2 de juny a Reus. El cel clar afavorirà que els termòmetres puguin repuntar fins als 28 o 29 graus a Ponent i al sud -les màximes d'aquest diumenge no han passat dels 27ºC a Lleida o dels 28 a Tarragona- però a les comarques del nord-est, on els núvols seran més persistents, difícilment passaran dels 25 °C: a Olot, per exemple, el termòmetre s'ha quedat frenat als 23 i a Vic als 24 graus.

Diferència de temperatura diürna prevista entre avui i dimarts que ve.

I de cara als pròxims dies, sembla que no acabarem de fer net del tot. Dilluns amb més núvols al matí i més sol a la tarda però encara amb alguns ruixats al terç nord del país i amb temperatures que recuperaran un parell de graus però que encara es mantindran per sota del que seria habitual a principis d'agost. Dimarts el cel s'anirà enterbolint amb el pas de les hores però serà una jornada de molt bon aprofitar, sense pluja i amb termòmetres que repuntaran encara una mica més.

Previsió de pluja acumulada de cara a dimecres que ve.

I amb les últimes actualitzacions dels mapes del temps sobre la taula, sembla que dimecres seria el dia més insegur de la setmana, amb una tongada de ruixats més o menys generalitzats i una nova reculada de les temperatures. Aquesta previsió s'haurà de confirmar els pròxims dies però, ara mateix, sembla clar que la primera setmana d'agost la passarem sense cap gran calorada i amb més inestabilitat que la segona quinzena del mes de juliol.

stats