previsions 07/03/2021

Diumenge variable i insegur

Dilluns també amb més núvols que clarianes i ruixats dispersos però la setmana s'intueix força tranquil·la

Marc Candela
2 min
Matí passat per aigua a Gavà
Escolta aquí la previsió del temps

Hem encetat el diumenge amb una línia de ruixats escombrant les comarques de la costa i del prelitoral de Barcelona. En tot cas, serà més al sud, cap a les Terres de l'Ebre, on les precipitacions seran més probables durant aquest matí. A partir del migdia els xàfecs, sempre dispersos i poc intensos, es concentraran al terç nord del país i no serà fins al vespre i la nit que s'haurà de tornar a obrir el paraigua a la façana litoral. La jornada serà especialment rúfola i passada per aigua al País Valencià i a les Illes. Cap a la Marina Alta o la Safor no seria estrany que avui s'acumulessin més de 25 o 30 litres per metre quadrat. Les pluges aniran acompanyades encara d'una mica de pols en suspensió però els índexs de concentració de partícules a la baixa atmosfera s'han reduït notablement en les últimes hores.

Tot plegat amb un ambient no especialment hivernal. A primera hora el fred ha estat més evident que ahir al Pirineu i a les comarques gironines però al migdia molts termòmetres es mouran entre els 13 i els 17 graus. La cota de neu se situarà a l'entorn dels 1.500 metres durant tota la jornada.

Acumulació de pluja prevista per aquest dilluns

Demà tampoc farem net. El dilluns serà un dia amb molts més núvols que clarianes i amb ruixats d'anar i venir que podran afectar qualsevol indret, tot i que seran menys probables a la Costa Brava. El contrast tèrmic entre el dia i la nit serà força reduït, i el vent de gregal, que es deixarà notar amb cops moderats prop de mar, farà que la sensació d'hivern sigui més clara que durant el cap de setmana. La cota de neu baixarà fins als 1.200 metres i es podran enfarinar massissos i serralades del prelitoral.

Dimarts al matí la tramuntana bufarà amb força a la Costa Brava

Dimarts es girarà tramuntana i mestral als dos extrems del país i ràpidament s'obriran grans clarianes. Les restes d'inestabilitat faran que, a tot estirar, a la tarda s'escapi algun xàfec curt al Ripollès o a l'entorn del Montseny i de les Guilleries. Dimecres serà la jornada més assolellada de la setmana i, tot i que a partir de dijous els núvols recuperaran protagonisme, ara mateix tot apunta que les precipitacions seran escasses i que difícilment s'escaparan de l'àmbit pirinenc. Les temperatures repuntaran clarament de cara a dijous però tot fa pensar que el pròxim cap de setmana tornarà a ser relativament fred.

Dijous al migdia els termòmetres arribaran als 20 graus amb facilitat
stats