previsions 17/04/2022

Esperant una nova tongada de pluges

Entre dimarts i dijous s'haurà d'obrir el paraigua a pràcticament tot el país

2 min
Sortida de sol d'aquest diumenge des de Malla, a Osona.
Escolta aquí la previsió del temps

Tot i que al centre de Barcelona aquesta nit no s'ha baixat dels 15 ºC i a Roses i a Tortosa la mínima ha sigut de 16, en conjunt la matinada d'aquest diumenge ja ha sigut una mica més fresca que l'anterior. De totes maneres, ha sigut durant les hores centrals del dia quan hem notat el descens de les temperatures. La mitjana de les màximes de Catalunya ha reculat 3 graus respecte a ahir, però a les comarques gironines i en punts del prelitoral –on ahir es van fregar o fins i tot superar els 30 ºC– les màximes d'avui han quedat fins a 8 graus més curtes que ahir.

I tot i que la refrescada ha sigut evident, avui encara hem tingut valors superiors als normals per a l'època de l'any. Tot plegat en un Diumenge de Pasqua bàsicament assolellat, amb només alguns intervals de núvols costaners durant el matí en alguns punts del Barcelonès o del Maresme i quatre nuvolades de tarda en punts de muntanya que no tindran cap conseqüència. Cap al tard arribaran bandes de núvols prims per ponent i demà serà una jornada força més enterbolida que les anteriors. Dilluns encara el passarem amb més sol que núvols, però el cel ja no estarà tan clar i a la tarda fins i tot s'escaparan alguns ruixats de poca estona al Pirineu de Lleida i a les comarques més interiors del País Valencià. Demà els termòmetres recularan un parell de graus més i costarà trobar màximes que superin els 21 o 22 graus.

Previsió de pluja acumulada de cara a dimarts que ve.

I coincidint amb la tornada a l'escola i a la feina, el temps es girarà com un mitjó. Dimarts les estones de sol seran escasses i les pluges regaran pràcticament totes les comarques interiors. Localment s'acumularan més de 20 o 25 l/m², i aquests registres contrastaran amb les precipitacions més aviat escasses –i puntualment inexistents– de la façana litoral. Les temperatures continuaran baixant i la cota de neu baixarà per sota dels 2.000 metres al terç nord del país i fins als 1.400 o 1.500 metres al vessant nord del Pirineu.

Temperatura màxima prevista de cara a la diada de Sant Jordi.

Les últimes actualitzacions dels mapes del temps apunten que dimecres els ruixats serien més dispersos però que podrien afectar qualsevol indret, i que dijous les pluges es concentrarien a la meitat oriental del país. Ara mateix sembla que de cara a divendres i el cap de setmana el sol recuperaria protagonisme, però encara és aviat per apuntar un pronòstic fiable de cara a la diada de Sant Jordi. El que sembla assegurat, això sí, és que les temperatures es mantindran a ratlla i que un jersei o una jaqueta no farà cap nosa durant la segona meitat de la setmana.

stats