previsions 24/08/2021

La méteo: un dimarts amb dues cares

Jornada amb força núvols i alguns ruixats a les comarques de Girona i Barcelona i, en canvi, amb un bon sol cap a Ponent

2 min

BarcelonaLa matinada ha sigut més moguda del que esperàvem i les tempestes que van entrar per les Terres de l'Ebre pels volts de mitjanit han acabat regant també molts indrets de la Costa Daurada i de les comarques de Barcelona i de Girona. De les precipitacions de les últimes hores destaquem els més de 30 litres que s'han acumulat a Orís (Osona) i a Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa), els 25 de Berga, els 20 d'alguns barris de la ciutat de Barcelona i els 7 de la Bisbal d'Empordà.

Temperatura màxima prevista per a aquest dimarts.

A mesura que avanci el matí els ruixats aniran a menys a la meitat oriental del país i fins i tot s'hi obriran algunes clarianes, però la jornada es mantindrà insegura en aquest sector i, més tard o més d'hora, acabaran reapareixent els ruixats en força comarques interiors de Girona i Barcelona. Cap a Ponent i el sud, en canvi, el dimarts el passaran amb moltes hores de cel clar i només entorn dels Ports s'arribarà a escapar algun xàfec curt. D'altra banda, les nuvolades que creixeran a partir de mitja tarda en punts de muntanya acabaran descarregant també alguna tempesta al Pirineu.

Diferència de temperatura diürna prevista entre avui i divendres que ve.

Avui les temperatures continuaran a ratlla. L'abundant nuvolositat ha provocat que la matinada tornés a ser relativament xafogosa –tot i que menys que ahir–, però al migdia els termòmetres tornaran a quedar força frenats i ben poques màximes passaran dels 30 o 31 graus. Demà la calor també serà totalment suportable, però les últimes actualitzacions dels mapes del temps han accentuat la recuperació tèrmica d'entre dijous i divendres i no seria gens estrany que abans del cap de setmana tornéssim a superar els 35 ºC als sectors més càlids del país. En tot cas, no esperem cap gran calorada ni a mitjà ni a llarg termini i tot apunta que de cara a diumenge l'ambient tornaria a ser fins i tot fresc per a l'època de l'any.

Previsió de pluja acumulada per demà, dimecres.

La inestabilitat també té els dies comptats. Demà tornarà a ser una jornada, en conjunt, amb més núvols que clarianes. Els ruixats es concentraran bàsicament al Pirineu i al nord de la Catalunya Central, però, com avui, també es podrà escapar algun xàfec curt cap als Ports o, a primera hora del dia, en trams de la Costa Daurada. Dijous encara serà una jornada insegura al nord però el sol començarà a recuperar protagonisme, i entre divendres i diumenge sembla que l'estiu imposarà la seva llei al conjunt de Catalunya.

stats