previsions 06/04/2021

La méteo: ruixats puntuals i pas enrere cap a l'hivern

Aquesta nit s'escaparan alguns xàfecs però les opcions de pluja més importants de la setmana arribaran dissabte i diumenge

2 min

BarcelonaAvui la temperatura ha baixat clarament i de forma general, però a les Terres de l'Ebre encara hi ha hagut algunes temperatures molt altes a causa del vent. A Ulldecona la màxima ha escalat fins als 25 graus, i a Amposta i a Tortosa fins als 24. En canvi a Girona s'ha passat dels 23 graus de màxima d'ahir a només 16 avui. Al País Valencià el ponent ha disparat el termòmetre fins als 30 graus a Xàtiva i a Alacant. Aquesta és la diferència entre la temperatura d'avui a les sis de la tarda i la d'ahir a la mateixa hora:

Diferència entre la temperatura d'avui a les sis de la tarda i la d'ahir a la mateixa hora

Aquest vespre s'escaparan ruixats molt irregulars al Pirineu oriental i a la serralada Transversal, unes precipitacions que de forma més minsa poden també aparèixer en altres comarques de Girona i de Barcelona. Temps insegur a l'est durant la nit i matinada.

Acumulacions de precipitació previstes entre avui i demà al migdia

El vent es deixarà sentir amb ganes en moltes comarques del sud i de Ponent, on les ratxes avui superaran els 50 o 60 km/h en molts casos. De nit la tramuntana s'endurirà al nord de la Costa Brava, però aquesta situació de nord no s'allargarà més enllà de demà al migdia. Dijous el vent ja bufarà clarament de garbí.

Demà quedaran estones de cel mig ennuvolat en moltes comarques centrals i la temperatura seguirà baixant, el fred es notarà també a primera hora i la baixada del termòmetre afectarà també les comarques del sud i de Ponent. L'ambient serà de final d'hivern, més normal del març que de l'abril.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de demà

La temperatura s'anirà recuperant a partir de dijous, però és possible que migdies tan càlids com els que hi ha hagut en aquests últims dies de Setmana Santa triguin a tornar. El cap de setmana que ve probablement hi haurà més núvols, i si a això hi sumem una possible baixada de la temperatura a partir d'aquest moment, el que es dibuixa és segurament un escenari amb pocs migdies càlids fins al 15 d'abril.

La resta de la setmana hi haurà força estones de cel variable i enterbolit, però els ruixats d'avui seran probablement els únics fins divendres. El cap de setmana sí que és probable un panorama de ruixats que puguin afectar moltes comarques. Encara és incert quan i de quina manera arribaran les pluges, però és probable que entre dissabte i dilluns n'hi hagi més d'una tongada, i que les acumulacions de precipitació puguin arribar a ser, si més no, destacables en molts indrets.

Probabilitat en tant per cent que diumenge s'arribin a acumular més de 5 l/m2
stats