La méteo
previsions 10/08/2022

La méteo: davallada important de les temperatures després del pic de calor de dissabte

El pic de dissabte anirà seguit d'una davallada sobtada de la temperatura acompanyada de tempestes

2 min

BarcelonaLa tarda de dimarts va ser força intensa, amb xàfecs i ruixats en punts del Pirineu, el Prepirineu i el nord de la Depressió Central, on es van arribar a acumular 65 l/m² a Lac Redon (Vall d'Aran), 41,6 l/m² a Sopeira (la Terreta) i 28,5 l/m² a Port del Comte (Solsonès). Sovint les precipitacions van anar acompanyades de tempestes, pedra –de manera local– i temporals de vent forts i molt forts amb valors de 113 km/h al Santuari de Queralt, 84 km/h al Coll de Nargó i 75,2 km/h a Organyà. A les zones més afectades per aquests fenòmens meteorològics la temperatura va patir un descens sobtat, de 24 °C a 13 °C en una hora a la Molina.

Imatge del radar meteorològic del Meteocat, dimarts 9 a les 18 h.

Seguint la mateixa línia, dimecres a la tarda s'esperen ruixats més localitzats al terç nord del territori, sobretot en punts del Pirineu i Prepirineu, els quals aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra. No es descarta que a partir del vespre s'estenguin cap a Ponent i la Depressió Central. A mesura que avanci la setmana, la probabilitat de precipitació anirà perdent presència al nord del territori català i no és fins al cap de setmana quan els models preveuen novament un augment de la probabilitat de precipitació al terç nord i en punts del litoral nord i les Terres de l'Ebre.

Probabilitat de precipitació.

Pel que fa a la temperatura de dimecres, no s’espera gaire canvi respecte a la del dia anterior: continuem estancats en temperatures que s’enfilaran, en general, fins als 34 °C i fins als 37 °C a Ponent i la Depressió Central, que encara són valors situats per sobre de la mitjana climàtica del mes d’agost.

Els models indiquen al llarg de la setmana un increment de la temperatura amb un pic dissabte, que podria superar els 40 °C en punts de Ponent i la Depressió Central. Tot i això, a partir de diumenge es preveu el començament d’un descens sobtat que, en principi, tocarà fons entre dilluns i dimarts de la setmana vinent i ens situarà per primer cop en aquesta època de l'any amb anomalies negatives de temperatura.

Diferència de temperatura màxima.
stats