previsions 16/02/2021

La méteo: més clarianes i ambient poc fred

Els dies vinents ens instal·larem en un ambient més de primavera que d'hivern

2 min

BarcelonaDesprés de dos dies de temperatures molt hivernals avui el termòmetre s'ha disparat. Com va passar ahir, les temperatures més altes del dia s'han registrat a la Vall d'Aran, on el vent de sud hi arriba reescalfat. D'entre les màximes d'avui destaquen els 22 graus de Bossòst, els 20 de Viella, els 19 de Girona i de Santa Coloma de Farners o els 18 d'Igualada i d'Olot. A primera hora de la tarda molts termòmetres marcaven entre 3 i 5 i graus més que ahir, i en alguns punts de la Catalunya Central i del Prepirineu la pujada ha arribat a ser de fins a 8 o 9. El vent de garbí ha arribat a cops de 63 km/h a Blanes i a Sant Hilari Sacalm, i fins als 60 al Port de Barcelona.

Diferència entre la temperatura d'avui a les 4 de la tarda i la d'ahir a la mateixa hora

Els pròxims dies ens instal·larem en aquest ambient preprimaveral, no només a curt termini, sinó que sembla que aquesta nova dinàmica de temperatures s'allargarà ben bé fins a finals de mes. Tant de cara al cap de setmana com fins i tot en l'inici de la setmana que ve no hi ha indicis de grans canvis de masses d'aire, de manera que els migdies d'entre 15 i 20 graus seran la tònica. A primera hora sí que farà una mica més de fred, però no caldrà abrigar-se gaire.

Pel que fa a l'estat del cel, demà per fi el sol dominarà d'una manera més clara i general, sobretot al matí. A la tarda hi haurà més intervals de núvols, tant al Pirineu com també en punts de la costa. Dijous el pas d'un front provocarà que el cel sigui més variable i mig ennuvolat en general, però només al Pirineu occidental s'hi podrien arribar a escapar quatre gotes.

Temperatura màxima prevista per a dijous.

El cap de setmana no arribaran borrasques, però sí que es podria tornar a dibuixar un corrent de vent humit de llevant o de gregal que faci que el cel sigui mig ennuvolat o que pugui arribar a ploure puntualment en algunes comarques del País Valencià i de les Terres de l'Ebre. Encara és aviat per precisar-ho, però és possible que dissabte i diumenge hi hagi moments de vent i un panorama variable que eviti que l'ambient sigui especialment primaveral.

A llarg termini d'avui en vuit entrarà una nova massa d'aire càlid que pot provocar novament sensació de primavera avançada. Si el fred ha de tornar, no ho farà ben bé fins al canvi de mes. A deu dies vista, les opcions que pugui arribar una massa d'aire clarament més fred són escasses.

Cops de vent previstos per a diumenge al migdia.
stats