previsions 01/04/2020

Les pluges superen els 200 l/m2 a les Terres de l'Ebre

Els xàfecs localment intensos continuaran fins demà al matí

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaTarda de pluges molt irregulars però localment fortes. Fins a dos quarts de set de la tarda l'estació del Meteocat ubicada a Amposta ha recollit 138 l/m2, al Parc Natural dels Ports avui se'n sumen 130, però des de dilluns el total ja és de 202. També destaquen els 88 l/m(2) de Mas de Barberans, els 75 de l'Aldea o els 70 del Perelló. A la capital del Montsià amb la pluja d'avui el total de l'any ja frega els 380 l/m(2). En tres mesos i un dia hi ha plogut bastant més que en tot l'any passat (268 l/m(2)) o que el 2017 (220 l/m(2)). Una cosa similar passa a Roquetes, a l'Observatori de l'Ebre, on aquest any ja hi han caigut 330 l/m(2), mentre que l'any passat en van caure 320 i el 2017 263.

Les precipitacions s'allargaran com a mínim fins demà al migdia en molts indrets, amb els pas de les hores els ruixats més forts se centraran cap a comarques més centrals o fins i tot punts de la Costa Brava. Els Bombers han hagut d'atendre 14 avisos relacionats amb la pluja a les Terres de l'Ebre. Les pluges han obligat a desembassar aigua del pantà d'Ulldecona, l'ajuntament d'aquest municipi demana no circular per la vora del riu Sénia.

Acumulacions de precipitació previstes fins demà al vespre

Protecció Civil ha activat el pla Procicat a causa del temporal marítim que s'espera de cara a les pròximes hores. Aquesta tarda moltes onades han arribat as tes meters d'altura a la costa central, i durant les pròximes hores el temporal també serà dur a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre. Avui el vent bufarà amb cops de 50 o 60 km/h en molts llocs del litoral.

Ahir era 31 de març, però alguns termòmetres van marcar valors purament d'hivern. A Lleida i Tortosa la temperatura màxima no va passar dels 8 graus. Des de la nevada del 8 de març del 2010 la capital del Segrià no registrava un dia tan hivernal al març. A l'històric Observatori de l'Ebre no hi ha precedents d'un migdia tan fred més enllà del 15 de març.

Avui la temperatura no serà tan baixa a Ponent i al sud, però en canvi baixarà respecte a ahir en moltes comarques de l'est, sobretot a les de Girona. Avui i demà continuaran sent dies clarament més d'hivern que de primavera, i tot i que a partir de divendres les clarianes guanyaran protagonisme, el termòmetre continuarà per sota dels 20 graus en general. Lentament, a mesura que avanci la setmana que ve, sembla probable que la primavera es vagi despertant.

Divendres s'obriran clarianes i si bé el cap de setmana no serà de cel totalment serè, sí que el temps serà tranquil, més assolellat i amb migdies més agradables. És possible que la pluja reaparegui de cara a dilluns vinent.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dissabte
stats