previsions 25/01/2021

La méteo: fred a curt termini, estiuet a partir de dijous

Aquest vespre i nit s'escaparan alguns plugims en comarques de la meitat est

2 min

Dilluns amb pluja minsa però insistent en algunes comarques interiors i del sud. Les precipitacions han arribat a deixar quantitats destacables en alguns indrets. Fins a les cinc de la tarda cal destacar els 5 l/m2 de Torres de Segre i d'Alcarràs, els 3 de Lleida i de la Pobla de Cérvoles, i els 2 l/m2 de Prades. Durant la nit pot plovisquejar també en comarques de Girona i de Barcelona, amb una cota de neu que arribarà a baixar dels 1.000 metres.

Acumulacions de precipitació previstes fins demà al migdia

D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 16 graus del Prat de Llobregat, d'Alcanar i de Barcelona. Però, en general, aquesta tarda el termòmetre ha marcat un o dos graus menys que ahir. Al vespre el vent bufarà d'entre tramuntana i gregal en molts llocs de la Costa Brava, amb alguns cops que superaran els 50 km/h. Tot plegat comportarà que demà el fred encara augmenti una mica més. Tant a primera hora com al migdia la sensació d'hivern anirà a més, sobretot a les comarques de Girona.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'ahir i la d'avui

A mitjà termini la sensació tèrmica canviarà radicalment. Una potent entrada d'aire càlid farà que la segona part de la setmana estigui marcada per un ambient molt suau per ser finals de gener. A la nit, els termòmetres no baixaran dels 10 graus en moltes comarques, i al migdia algunes màximes s'enfilaran per sobre dels 20. El pic de temperatura es produirà entre dijous i divendres, però el cap de setmana encara serà molt suau.

Els núvols poden frenar una mica la pujada de la temperatura. Aquesta setmana plourà ben poc, però en canvi no hi haurà cap dia de cel serè. Demà tornarà a ser un dia amb més núvols que clarianes i tant dimecres com dijous i divendres continuaran circulant bandes de núvols alts i mitgencs que enterboliran o taparan el cel en molts moments.

Dimecres s'escaparà alguna gotellada al vessant nord del Pirineu, però les possibilitats més altes de precipitació a la serralada arribaran al principi del cap de setmana. A la resta del país és possible que dissabte arribi a ploure en diverses comarques, però res fa pensar en precipitacions abundants o gaire extenses.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de divendres
stats