previsions 14/02/2021

Jornada d'ambient hivernal

Els ruixats més importants afectaran l'interior del nord-est i el litoral i prelitoral sud

2 min
La posta de sol d'ahir des del delta de l'Ebre
Escolta aquí la previsió del temps

Ahir a la tarda van començar a descarregar alguns ruixats a l'interior de les comarques de Girona que, durant la nit i la matinada, s'han anat escampant per força comarques. Des de mitjanit i fins a les vuit del matí s'han arribat a recollir 9 l/m2 a Montserrat, 8 l/m2 al Perelló, 6 l/m2 al Montmell, 5 l/m2 al Parc Natural del Garraf i 4 l/m2 a Portbou.

El cel estarà molt ennuvolat arreu al llarg d'aquesta jornada electoral, amb alguna ullada de sol a l'oest del país. Ara bé, bona part de l'Alt Pirineu i especialment la Vall d'Aran es mantindran al marge d'aquest canvi de temps i hi dominaran les grans clarianes.

A l'hora de sortir de casa convé que no us deixeu el paraigua. S'esperen ruixats febles i dispersos a gairebé qualsevol punt del país, tret de l'Alt Pirineu i l'Aran. Les precipitacions més importants se centraran a l'interior del quadrant nord-est i al litoral i prelitoral sud, on es poden acumular més de 5 l/m2 més. A la resta, la majoria de registres voltaran entre 1 i 5 l/m2. A partir de mitja tarda els ruixats tendiran a minvar.

Precipitació prevista per avui

L'arribada d'una massa d'aire més fred per la Costa Brava farà baixar la temperatura i, per tant, la cota de neu. Al llarg del matí anirà davallant fins a situar-se al migdia entorn els 600 a 800 m al nord-est, entre els 800 i els 1.000 m a la resta de les comarques de Barcelona i de la Catalunya Central, i per sobre dels 1.000 m a la resta del Principat. Amb tot, avui la majoria de termòmetres marcaran entre 8 i 13 ºC al centre del dia.

Demà es mantindrà la nuvolositat abundant a bona part del litoral i prelitoral i a punts de la Catalunya Central, i fins i tot encara es podria escapar alguna gota a prop de la costa. A la resta hi haurà més clarianes, especialment cap al Pirineu, el Prepirineu i l'Empordà.

La temperatura tendirà a recuperar-se i, en general, la màxima serà entre 2 i 4 graus més alta que la d'avui. Al Pla de Lleida, a la vall de l'Ebre i a l'Aran es podrien arribar a superar els 15 ºC.

Temperatura màxima prevista per demà

Dimarts es notarà una clara millora del temps arreu. A primera hora hi haurà restes de núvols al sector central del litoral i prelitoral i a la Depressió Central que, al llarg del matí, acabaran de desaparèixer. La temperatura pujarà.

De fet, la setmana entrant serà tranquil·la. Dijous creuarà un front poc actiu que portarà algunes precipitacions al vessant nord del Pirineu, però en general dominarà el sol o el ressol i l'ambient relativament suau de dia.

stats