previsions 25/02/2021

La méteo: humitat i núvols prims en un cap de setmana de temps molt tranquil

Els primers dies de març seran una mica més hivernals que els últims de febrer

2 min

BarcelonaAquest migdia la temperatura s'ha quedat més curta que ahir en moltes comarques de l'est, sobretot a la costa, on s'han passejat fins i tot algunes boires d'advecció típiques de la primavera, un fenomen que es produeix pel xoc de l'aire càlid amb el mar encara molt fred. A la Costa Brava la temperatura ha arribat a ser 4 o 5 graus més baixa que ahir en alguns moments. En àmbits més interiors el termòmetre s'ha tornat a acostar als 20 graus. Cal destacar els 21 graus de màxima de Manresa i els 19 de Viella i d'Aitona. A Lleida, a Barcelona i a Girona, la màxima ha arribat a 17 graus, i a Tarragona s'ha quedat en 16.

Clapes de boira sobre el mar i núvols baixos en punts de la costa i del prelitoral aquest matí

A poc a poc la pols en suspensió va disminuint. Avui encara hi ha algunes estacions amb nivells de partícules molt a prop del límit permès, com a Lleida, on a primera hora les partícules PM10 se situaven en 45 ug/m3, i a Manlleu, on tot just havien baixat fins a 48 ug/m3 d'aire. Cal recordar que el límit permès se situa en 50. L'episodi de contaminació per partícules continua vigent, després que ahir quatre estacions encara superessin el límit permès: els observatoris de Manlleu, de Lleida, del Montsec i de Sort.

L'única novetat destacable del temps del cap de setmana serà l'aparició d'algunes bandes de núvols prims que faran que el cel quedi més enterbolit a estones. Els pròxims dies continuarà la humitat alta i per tant es continuaran formant boires i núvols baixos de matinada; en canvi als migdies el sol serà més protagonista. Dissabte entrarà una mica de tramuntana al nord de la Costa Brava, però en general els dies vinents farà poc vent i la situació marítima serà tranquil·la.

La temperatura tampoc variarà gaire durant el cap de setmana. Dissabte una lleugera entrada de vent més sec pot fer pujar més la temperatura a la Costa Daurada i en comarques centrals, però el cap de setmana en canvi serà una mica més fred al Pirineu i al Prepirineu. De matinada i a primera hora farà una mica més de fred en general, perquè l'anticicló afavoreix que l'aire fred es vagi encaixonant a les cotes més baixes a mesura que passen els dies.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dissabte.

La setmana que ve començarà sense grans canvis però la posició de l'anticicló pot afavorir que torni a entrar vent humit d'entre llevant i gregal. Això podria fer que dilluns i dimarts siguin dies més tapats i encara més humits, però hi ha poques opcions de pluja ben bé fins a la segona part de la setmana.

stats