previsions 25/07/2021

Menys calor i alguns ruixats

Avui la majoria de màximes es mouran entre els 28 i els 33 ºC i demà els termòmetres encara recularan una mica més

2 min
Albada des de Sant Quintí de Mediona enterbolida pel fum de l'incendi forestal de Santa Coloma de Queralt.
Escolta aquí la previsió del temps

La matinada ha sigut menys càlida que la d'ahir, però els termòmetres s'han mantingut encara per sobre dels 20 graus a tota la façana litoral: per exemple, les mínimes s'han quedat en uns xafogosos 23 ºC a Tarragona o 24 ºC a Barcelona. En tot cas, avui respirarem una mica més bé i durant les hores centrals del dia el descens tèrmic es farà evident a tot el país i la majoria de màximes es mouran entre els 28 i els 33 graus.

Diferència de temperatura diürna prevista entre ahir i avui.

El descens de les temperatures i l'absència de vent afavoriran, sobretot durant el matí, les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Santa Coloma de Queralt, que ja ha cremat més de 1.200 hectàrees. Al migdia, però, encara es podrà arribar amb facilitat als 30 graus a la Conca de Barberà, i havent dinat es girarà una mica de marinada en aquest sector del país. Aquest vent de migjorn podrà bufar amb cops de 35 o 40 km/h fins ben entrada la tarda.

Les ratxes màximes de vent a la Conca de Barberà es produiran a mitja tarda.

Pel que fa a l'estat del cel, avui esperem una mica més de moviment que els últims dies. A mesura que avanci el matí, els núvols prims aniran enterbolint el cel i a la tarda, tot i que encara gaudirem de grans clarianes a la majoria de comarques, s'escaparan alguns ruixats a l'entorn del Ripollès, la Garrotxa o Osona i cap als Ports de Tortosa-Beseit. De nit i matinada aquests xàfecs curts podran aparèixer també cap a la Franja o les comarques del sud, i el matí de dilluns encara serà insegur a les Terres de l'Ebre i al terç nord del país.

Acumulació de pluja prevista per a aquest dilluns.

En tot cas, aquesta inestabilitat del temps serà transitòria. La setmana l'encetarem amb un dilluns variable i amb xàfecs de tarda més intensos que els d'avui a les comarques del nord-est, però el sol s'imposarà pràcticament sense excepcions des de dimarts fins a encetar el mes d'agost. I coincidint amb l'absència de nuvolositat i de precipitacions, les temperatures tornaran a recuperar els graus que hauran perdut entre dissabte i demà, dilluns.

Temperatura màxima prevista per dilluns.

Demà els termòmetres tocaran fons i al migdia costarà trobar registres per sobre dels 30 ºC fora dels sectors més càlids del país. Però dimarts les temperatures diürnes ja recuperaran un parell de graus i dimecres sovintejaran les màximes a l'entorn dels 35 ºC a Ponent, a la vall de l'Ebre i a la Catalunya Central. Amb les últimes actualitzacions dels mapes del temps sobre la taula, sembla que el pic de calor de la setmana arribaria dissabte, quan es podrien tornar a superar els 40 graus a l'interior del País Valencià i a les Illes.

stats