previsions 01/01/2020

La boira refreda cada cop més l'ambient a Ponent i a l'Ebre

Els últims mapes del temps han reduït clarament les opcions d'una fredorada per Reis

Miquel Bernis
2 min
Primera albada del 2020 al Penedès

BarcelonaLa boira continua marcant el temps d'aquestes festes a les comarques més interiors i enclotades de Catalunya. Avui la temperatura màxima no ha passat dels 4 graus a Lleida, el valor més baix des que va començar aquesta situació d'anticicló just abans de Nadal. La boira no només marca el temps al pla de Lleida, els núvols baixos també han fet que l'ambient fred i humit hagi arribat avui fins al tram baix de l'Ebre. Avui a Tortosa la màxima s'ha quedat en 8 graus, el valor més baix des del febrer del 2018.

Imatge d'aquest migdia del satèl·lit Terra, la vall de l'Ebre es pot identificar clarament

Vam començar la setmana parlant d'incertesa i d'una possible fredorada per Reis, però avui els models meteorològics ja comencen a estar d'acord que això no passarà. La temperatura no canviarà gaire durant la segona part de les festes de Nadal. Continuaran les nits fredes i humides en zones enclotades, però als migdies es continuarà arribant en molts casos fins als 15 graus. Una entrada d'aire molt fred baixarà de latitud i arribarà al Mediterrani, però tot fa pensar que afectarà la part est d'aquesta regió i no ens tocarà.

Aquesta tarda augmentaran els núvols. El pas d'un front farà que el dia acabi amb el cel mig tapat en moltes comarques, però no plourà ni nevarà. Demà farà més sol i divendres els núvols taparan el cel encara de manera més clara, sense que això tampoc comportin pluges ni nevades. El cap de setmana serà més assolellat i tot apunta a unes cavalcades de Reis tranquil·les. Diumenge la tramuntana entrarà a l'Empordà, però encara és poc clar si ho farà amb gaire força. L'anticicló marcarà la primera meitat del mes de gener i, per tant, difícilment arribarà cap situació de pluges o nevades destacables com a mínim fins al dia 15.

Nuvolositat prevista per a la tarda de Cap d'Any
stats