previsions 17/02/2021

La méteo: pocs núvols i poc fred a l'espera que el cap de setmana entri vent de llevant

Demà el cel estarà més enterbolit. Divendres i dissabte la temperatura pujarà més a la costa

2 min

BarcelonaLa temperatura continua pujant, aquest migdia molts termòmetres s'han acostat als 20 graus. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 20 graus d'Igualada, de la Vall de Bianya i del Pantà de Siurana, però també els 19 de Girona, la Bisbal d'Empordà, Manresa i Tortosa. A Lleida també s'han fregat els 19 graus, a la Zona Universitària de Barcelona la màxima ha escalat fins a 18, mentre a Tarragona no s'ha passat dels 15. El vent de garbí ha seguit bufant, però avui les ratxes no han sigut tan destacables com ahir.

Demà el pas d'un front provocarà que el cel estigui més enterbolit que avui. Els núvols més espessos afectaran la Costa Brava i en general les comarques de Girona, on el matí podria ser bastant rúfol i emboirat. No plourà enlloc i la temperatura no canviarà gaire respecte a avui. Divendres farà més sol i el fet que el vent bufi lleugerament de ponent afavorirà que la sensació de primavera s'accentuï a prop de la costa. El cap de setmana també començarà amb sol i temperatures molt agradables per ser febrer. Divendres i dissabte a primera hora farà una mica més de fred, sobretot en valls interiors i prelitorals. Al migdia, en canvi, la temperatura s'acostarà als 20 graus en molts casos.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de divendres.

El canvi de temps més important dels pròxims dies el provocarà una borrasca que es despenjarà de les latituds més altes de cara al cap de setmana. La pertorbació afectarà sobretot Algèria i alguns sectors del sud-est de la Península, però també comportarà un canvi en l'ambient al nostre àmbit. Tot això passarà entre diumenge i dilluns, moment en el qual bufarà vent de mar moderat, augmentaran els núvols i la situació marítima es complicarà. Fins i tot és possible que arribi a ploure, especialment a les Terres de l'Ebre i a les comarques de Girona, però amb els mapes d'avui res fa pensar en pluges importants. Tot i que la temperatura no baixarà, diumenge i dilluns la sensació tèrmica no serà tan primaveral, sobretot a prop de mar.

Cops de vent màxims previstos per a diumenge al migdia.

Tornarà el fred? A hores d'ara els mapes del temps dibuixen un escenari amb poques possibilitats que l'ambient més clarament d'hivern torni abans no s'acabi el mes de febrer. Els deu pròxims dies no hi haurà grans canvis de masses d'aire, i en general l'ambient seguirà sent poc fred. Tampoc hi ha gaires opcions de pluges destacables. Entre dijous i divendres de la setmana que ve podria arribar una pertorbació que comporti precipitacions al Pirineu occidental, però no és gaire probable que pugui arribar a fer ploure de manera més extensa.

stats