La méteo
previsions 26/08/2022

La méteo: cap de setmana amb menys probabilitat de xàfecs

La presència dels xàfecs de tarda sobre el mapa anirà disminuint de manera progressiva arreu del territori

2 min

BarcelonaEncetem el divendres amb la temperatura mínima lleugerament més baixa que la d'ahir en general -dijous les mínimes van situar-se per sobre dels 20 °C a la costa i van arribar a sobrepassar els 25 °C en alguns punts de les Terres de l'Ebre i el litoral central- exceptuant l'Alt Empordà on la presència de núvols ha impedit el refredament nocturn de l'ambient i, per tant, el descens de la temperatura.

La nuvolositat que afecta el nord i l'extrem nord del territori de bon matí ha anat minvant a mesura que avança el dia fins al migdia, quan han començat a crèixer de nou nuvolades a la meitat nord del territori. Seguint la mateixa línia de dijous tarda, a partir de la tarda s'han format xàfecs i ruixats aïllats a punts del Pirineu, Prepirineu, i quadrant nord-est del territori, i algun ruixat feble a l'extrem sud del litoral. Com és de costum en aquesta època de l'any, les precipitacions sovint han anat acompanyades de tempestes, localment de pedra i fortes ratxes de vent.

Imatge radar dels xàfecs de tarda de divendres

Començarem l'últim cap de setmana d'agost abans de tornar a la rutina amb un matí majoritàriament assolellat arreu del territori i amb temperatures similars a les del dia anterior. No serà fins al migdia quan creixeran novament nuvolades al Pirineu, Prepirineu i quadrant nord-est, on és probable que s'hi formin ruixats dispersos acompanyats de tempesta i localment de pedra. Pel que fa a diumenge, ens llevarem amb un matí encara més clar que dissabte i amb molta menys probabilitat de ruixats extensos a la tarda -són possibles alguns ruixats locals a punts de Terres de l'Ebre i Pirineu oriental.

A llarg termini els models apunten que les precipitacions de tarda persistiran més del que ens pensàvem. Tot i això, hi ha força discrepància entre ells sobre l'extensió i la durada d'aquestes, així doncs haurem d'esperar a les noves actualitzacions. De moment, esperem que la tendència segueixi per aquest camí, ja que actualment ens trobem al 39% de les reserves dels embassaments del territori.

stats