previsions 02/05/2021

Migdies de màniga curta a la vista

Les temperatures repuntaran més de 10 graus en els pròxims cinc dies

2 min
Sortida de sol des del Delta de l'Ebre.
Escolta aquí la previsió del temps

Hem encetat el diumenge amb més núvols que clarianes al conjunt del país i amb una petita banda de precipitacions escombrant de sud a nord el pla de Lleida i la Catalunya Central i també amb alguns ruixats dispersos en trams de la Costa Daurada. Avui tornarà a ser una jornada variable i insegura, però, a diferència d'ahir, les pluges no seran generals ni continuades. De fet, si tenim en compte les 80 estacions meteorològiques representatives del territori català, ahir va ser el segon dia més plujós d'aquest 2021 i, en alguns barris de la ciutat de Barcelona, no s'hi recollia tanta aigua en 24 hores des del 16 de juliol de l'any passat.

Previsió de pluja acumulada per a aquest diumenge.

En tot cas, avui diumenge tindrem força menys estones de paraigua que ahir. Durant el matí els ruixats seran febles, dispersos i de curta durada i a la tarda localment podran descarregar amb una mica més d'intensitat, però bàsicament es concentraran al Pirineu i a les comarques interiors de Girona i Barcelona. Les temperatures es mantindran a ratlla, amb moltes màximes un altre cop entre els 15 i els 18 graus i amb una cota de neu que es mourà a l'entorn dels 1.600 metres d'altitud.

Ambient fresc a aquestes altures de la primavera. Màximes previstes per a demà dilluns.

Demà els núvols continuaran fent força la guitza i, de fet, no serà fins ben entrada la tarda que s'aniran obrint grans clarianes d'oest a est. L'ambient es mantindrà fresc per l'època de l'any, amb una matinada lleugerament més freda que la d'avui —aquest diumenge s'han llevat sota zero a Puigcerdà o al Pont de Suert— i un migdia amb termòmetres que repuntaran un o dos graus però que a ben pocs indrets arribaran als 20 graus. De totes maneres, ja pràcticament no plourà enlloc i, a tot estirar, s'escaparà algun ruixat puntual de tarda al Pirineu més occidental.

Les temperatures diürnes repuntaran més de 10 graus entre aquest diumenge i divendres vinent.

A partir de dimarts i com a mínim fins a finals de setmana sembla que el sol guanyarà protagonisme al conjunt del Principat i tot apunta que no haurem de tornar a obrir el paraigua enlloc abans de vuit o nou dies. L'estabilització del panorama meteorològic vindrà acompanyada d'un progressiu ascens tèrmic que farà que en qüestió de cinc dies les temperatures s'enfilin més de deu graus i que, de cara a divendres o dissabte vinents, les màximes superin els 25 ºC a les planes i fondalades interiors i puguin arribar a fregar els 30 als sectors més càlids del país.

Divendres que ve el termòmetre fregarà els 30 graus a la Franja i a la vall de l'Ebre.
stats