previsions 25/08/2021

La méteo: el paraigua té les hores comptades

Les tempestes d'aquesta tarda seran l'última tongada de pluges d'aquesta setmana

2 min

BarcelonaLes tempestes que poc després de la mitjanit escombraven els Ports i el Maestrat es van desplaçar cap a les Terres de l'Ebre i en menys de dues hores van descarregar més de 100 litres en alguns punts del Montsià i del Baix Ebre. A l'Aldea es van acumular fins a 102 litres (60 dels quals van caure en només 30 minuts), 86 a Alcanar, 85 a Amposta (la meitat recollits en menys de mitja hora), 68 a Tortosa, 50 al Masroig, 48 a l'Hospitalet de l'Infant, 45 al Perelló i 41 a Falset.

Previsió de pluja acumulada per a aquest dimecres.

A primera hora del dia ja gairebé no plovia enlloc i, de fet, a mesura que avanci el matí s'aniran obrint grans clarianes al conjunt del país. Aquesta treva, però, serà transitòria i les nuvolades que creixeran havent dinat en punts de muntanya descarregaran xàfecs sobtats al Pirineu, al Prepirineu i al nord de la Catalunya Central. A l'entorn dels Ports també hi pot tornar a ploure, però seran ruixats molt més febles que els d'aquesta matinada. En tot cas, al vespre tot plegat anirà de baixa i aquesta pròxima nit no es repetiran els aiguats ni les tempestes en cap punt del país.

Diferència de temperatura diürna prevista entre avui i divendres.

És un panorama encara insegur i variable que mantindrà les temperatures a ratlla. La matinada, en conjunt, ha sigut menys xafogosa que l'anterior i al migdia els termòmetres no s'enfilaran més que ahir i la majoria de màximes es mouran entre uns agradables 27 i 31 graus. L'estiu, però, encara no ha dit l'última paraula i les últimes actualitzacions dels models numèrics confirmen que entre dijous i divendres les temperatures diürnes recuperaran 4 o 5 graus a les comarques interiors i, per tant, no seria estrany que abans del cap de setmana es registressin màximes de més de 35 ºC als sectors més càlids de Catalunya. En tot cas, tot fa pensar que aquest seria l'últim repunt de la calor a mitjà i llarg termini: dissabte ja respirarem una mica més bé i a partir de diumenge i fins ben entrada la setmana vinent la sensació de finals d'estiu serà clara.

Temperatura màxima prevista per a aquest diumenge.

Pel que fa a l'estat del cel, no esperem gaires complicacions per a aquesta segona meitat de la setmana. Demà serà un dia ja amb molt més sol que no pas núvols i gairebé sense pluja enlloc. I divendres i dissabte els passarem amb el cel serè a bona part del país. Diumenge reapareixeran alguns núvols que potser seran el primer símptoma del retorn a la inestabilitat que s'intueix de cara a la setmana que ve. Aquest pronòstic, però, caldrà confirmar-lo i afinar-lo durant els pròxims dies.

stats