previsions 06/09/2020

Nit de llamps i trons prop del mar

Entre aquest vespre i demà al matí plourà amb ganes a la costa i al Prelitoral central

Marc Candela
2 min
Sortida de sol d'aquest diumenge des de Cardedeu

BarcelonaTot i que hem encetat el diumenge amb núvols baixos força compactes a les comarques gironines i en punts de la Catalunya Central, de mica en mica s'aniran obrint clarianes i, en conjunt, acabarem de passar el matí amb un bon sol. De totes maneres, el canvi de temps es començarà a intuir ja pels volts de migdia, amb els primers ruixats al Pirineu oriental i a l'entorn del Montseny i de les Guilleries. Amb el pas de les hores aquests xàfecs sobtats aniran a més i ben entrada la tarda podran afectar també l'àrea metropolitana i, de cara al vespre i la nit, descarregar amb ganes cap al Garraf, el Penedès o el Baix Llobregat.

Previsió de pluja acumulada per aquest diumenge

Aquest temps rúfol i insegur, associat a un embossament d'aire fred en alçada que quedarà estancat fins dijous davant de la costa catalana, ens acompanyarà encara uns quants dies més. Demà els ruixats d'anar i venir estaran a l'ordre del dia a la costa i al Prelitoral central i plourà amb especial intensitat a les Illes. Dimarts la probabilitat de xàfecs al Principat serà menor i a les Balears, tot i que hi continuarà plovent, ja tindran algunes estones de sol. I dimecres sembla que només s'hauria d'obrir el paraigua de manera puntual prop del mar. En tot cas, aquest pronòstic a mitjà termini no és del tot sòlid i dependrà, en bona part, de la ubicació definitiva de l'embossament d'aire fred.

Demà ploura amb ganes a les Illes i també s'haurà d'obrir el paraigua en molts trams de la costa catalana

Pel que fa a les temperatures, avui la refrescada només es deixarà notar al terç nord del país i moltes màximes, a la Catalunya central, a Ponent i a la vall de l'Ebre, encara rondaran o fins i tot superaran els 30 graus. Demà, en canvi, el descens tèrmic serà evident a tot arreu i al migdia costarà trobar termòmetres per damunt dels 25 ºC. De totes maneres, aquesta davallada de les temperatures no serà definitiva i ara mateix tot apunta que de cara a la segona meitat de la setmana vinent tornarà la calor d'estiu.

Demà les temperatures diürnes recularan entre 5 i 8 graus respecte a les d'avui

L'altre protagonista de les pròximes hores serà el vent de nord, que ja ha deixat cops de més de 60 km/h als dos extrems del país i que bufarà amb ratxes entre moderades i fortes a l'Empordà i a l'Ebre ben bé fins dimarts.

stats