previsions 25/04/2022

La méteo: canvi de temps en el tram central de la setmana

Entre dimecres i dijous augmentaran els núvols i descarregaran alguns ruixats al sud i a Ponent

2 min

BarcelonaDilluns purament de primavera. A primera hora l'ambient ha sigut una mica més fresc del que tocaria, però al migdia la temperatura ha pujat també una mica més del que caldria esperar per un dia de finals d'abril. Un 83% de les estacions de les quals fem seguiment han baixat encara dels 10 graus de matinada, i gairebé la meitat han passat dels 20 graus al migdia però enlloc s'ha passat dels 25. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 24 graus de Tortosa, de Seròs, d'Alcarràs, i de Parets del Vallès o els 23 de Valls. Aquesta tarda no són descartables ruixats aïllats entre el Ripollès i l'Alt Empordà.

Aquesta setmana estarà marcada per l'arribada d'una altra pertorbació que, com ha passat ja en altres ocasions en aquesta primavera, afectarà molts sectors de la península però passarà bastant de llarg de Catalunya. L'embossament d'aire fred en altura entrarà pel nord-oest de la Península i sortirà pel sud i sud-est, i serà, per tant, al País Valencià i al sud de les Balears on més es notaran els efectes d'aquest canvi de temps.

Demà predominarà el sol, però hi haurà més bandes de núvols alts en comarques de l'oest de Catalunya i sobretot al País Valencià. Entre dimecres i dijous el cel quedarà més enterbolit en general, però només en punts del Pirineu Occidental i de les Terres de l'Ebre arribarà a ploure. Les precipitacions afectaran sobretot el sud del País Valencià, on entre dimecres i dijous pot haver-hi acumulacions de més de 30 o 40 l/m². Entre 5 i 20 l/m² també s'acumularan a la majoria de comarques del País Valencià i segurament a les Pitiüses. A Catalunya augmentaran els núvols i no és descartable que dijous una tongada de xàfecs pugui arribar també a ser significativa entre les Terres de l'Ebre i algunes altres comarques de Tarragona, però això encara és incert. També arribarà a ploure a Ponent, però aquí les precipitacions seran més minses.

Entre dijous i divendres el vent de gregal es deixarà sentir en molts punts de la costa. La borrasca farà que la temperatura diürna baixi força a Ponent, al sud i al País Valencià. Entre dijous i divendres el vent de gregal del nord-est també farà que la sensació tèrmica es mantingui a ratlla a prop de mar. En general els pròxims deu dies no hi ha indicis de temperatures gaire estranyes per a l'època. No arribarà una calor avançada, però tampoc cal esperar una fresca gaire destacable.

De cara a la segona part de la setmana és bastant probable un temps molt típic de primavera: amb grans clarianes però també amb ruixats i tronades de tarda que sobretot afectin punts del Pirineu i del Prepirineu. A hores d'ara dissabte s'entreveu el dia amb més inestabilitat de la setmana, però no hi ha indicis d'una situació de ruixats tan extensos i protagonistes com els de Sant Jordi.

stats