previsions 01/05/2021

Paraigua i jaqueta per encetar el mes de maig

Encara no hem acabat la setmana, però ja és la més plujosa de l'any al conjunt del país

2 min
Detall de la pluja d'aquest matí a la ciutat de Barcelona.
Escolta aquí la previsió del temps

La pluja està escombrant tot el país durant les primeres hores d'aquest dissabte. Des de la mitjanit s'han acumulat fins a 35 litres al Vendrell, 32 a Torredembarra, 31 a Tarragona i 30 al barri del Raval de Barcelona. Les quantitats més importants s'han concentrat en aquest tram del litoral, però també trobem molts registres d'entre 15 i 20 mm a la Catalunya Central i en punts del Prelitoral. El gruix de les precipitacions, però, s'està desplaçant lentament cap a la meitat oriental de Catalunya, i al pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre ja no hi tornarà a ploure ni avui ni demà. A les comarques de Girona i Barcelona també hi anirà deixant de ploure —si més no d'una manera continuada— pels volts de migdia, però a la tarda hi reapareixeran de manera dispersa els ruixats i els xàfecs sobtats.

Previsió de pluja acumulada per a aquest dissabte.

Un dissabte passat per aigua i també fresc per l'època de l'any. La matinada no ha sigut especialment freda, però avui els termòmetres quedaran força frenats. Al terç sud del país, on ràpidament s'obriran clarianes, les màximes es mouran a l'entorn dels 20 graus, però a la resta de Catalunya aquesta tarda costarà trobar temperatures per sobre dels 16 o 17 ºC. De fet, la cota de neu oscil·larà entre els 1.500 i els 1.600 metres d'altitud i es tornaran a emblanquinar els cims del Pirineu més oriental.

Aquest ambient més propi del mes de març que del mes de maig ens acompanyarà també diumenge, amb una matinada més freda que la d'avui i un migdia en què no farà nosa un jersei o una jaqueta a la majoria de comarques. Demà no farem net del tot i, malgrat que ja tindrem més estones de sol, de matinada es repetiran els ruixats a la costa central i a la tarda els xàfecs de poca estona podran regar les comarques del Pirineu, de la Catalunya Central i de l'entorn del Montseny.

Previsió de pluja acumulada per a aquest diumenge.

Aquest panorama insegur i variable s'acabarà coincidint amb l'inici de la setmana. Dilluns ja només s'escaparà algun ruixat aïllat de tarda al Pirineu de Lleida i, molt probablement, ja no haurem de tornar a obrir el paraigua enlloc abans de vuit o deu dies. Una primera semana del mes de maig amb més sol que núvols i amb temperatures que s'aniran recuperant progressivament. De fet, a partir de dimecres la sensació de primavera avançada ja serà evident al conjunt del país.

Diferència de temperatura diürna entre aquest dissabte i divendres vinent.
stats