previsions 30/03/2021

La méteo: ruixats dispersos i un possible gir cap a l'hivern marcaran el primer tram de l'abril

Els risc de xàfecs augmentarà sobretot a partir del cap de setmana

3 min

BarcelonaAvui l'ambient ha tornat a ser molt primaveral, amb màximes que s'ha acostat als 25 graus en algunes comarques interiors. D'entre els valors més alts destaquen els 25 graus de Mollerussa i de Lleida o els 24 de Tortosa i de les Borges Blanques. En canvi en alguns punts de la costa els estrats baixos que hi havia sobre el mar han aportat aire molt fresc. A Castelló d'Empúries i al centre de Barcelona el termòmetre no ha passat dels 16 graus.

Durant la tarda i el vespre arribarà una massa de núvols que enterbolirà el cel en molts indrets, sobretot a la costa i al prelitoral. Demà encara hi haurà molts d'aquests intervals de núvols en comarques de Barcelona i de Girona, però no arribarà a ploure enlloc. Tot i aquest augment de núvols alts i mitjans, aquest dimecres l'ambient serà tan primaveral com avui.

Dijous també arribaran bandes de núvols que emblanquinaran el cel a estones, però no plourà enlloc. Divendres començarà a augmentar la inestabilitat. En general el dia serà mig ennuvolat, però a la tarda descarregaran algunes tempestes al Pirineu i als Ports. En general divendres no plourà.

Acumulacions de precipitació previstes per a divendres

Les noves actualitzacions dels models de previsió han rebaixat una mica la inestabilitat prevista de cara al cap de setmana. Dissabte i diumenge seran dies de temps molt canviant i variable, temps clàssic de primavera: moltes estones de sol, però també nuvolades que creixeran ràpidament i que a partir del migdia descarregaran alguns ruixats. Els xàfecs seran especialment probables al Pirineu, al Prepirineu i en punts de muntanya del prelitoral. No plourà a tot arreu, i on plogui ho farà en forma de xàfecs irregulars més aviat de poca estona.

Acumulacions de precipitació previstes per a dissabte.

Pel que fa a la temperatura, a curt i mitjà termini no hi haurà una baixada, més aviat el contrari. Entre divendres i dissabte el termòmetre tocarà sostre, sobretot a la costa, on arribarà a saltar per sobre dels 20 graus. Aquest pic de temperatura anirà acompanyat d'una entrada de pols del Sàhara. Cap a divendres es tornaran a superar els nivells de partícules permesos com ja ha passat en altres moments de les últimes setmanes. Els ruixats de l'inici del cap de setmana seran fangosos.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de divendres.

Entre diumenge i dilluns entrarà una massa d'aire una mica més fred. No serà una baixada brusca, però l'ambient es farà més normal per ser a cavall de març i abril. Entre dissabte i diumenge bufarà tramuntana moderada a l'Empordà, i les temperatures recularan de dos a quatre graus. Encara primavera, però menys calor.

Si torna l'ambient d'hivern no serà fins dimarts. Encara hi ha força incertesa sobre aquest possible gir en el temps, que podria fer arribar una massa d'aire polar que provoqui temperatures clarament baixes per a l'època. Caldrà seguir de prop aquesta possibilitat, que seria problemàtica per als conreus entrat el mes d'abril. En tot cas, això no afectarà el període de vacances de Setmana Santa, ja que la baixada forta del termòmetre, si arriba, serà posterior.

Temperatura a uns 1.500 metres d'altura de cara a dimarts de la setmana que ve.
stats