La méteo

La méteo: la primavera acabarà amb un temps més mogut

Un embossament d'aire fred farà reaparèixer els xàfecs a partir de dimecres

2 min

BarcelonaEl temps tranquil de les últimes jornades tindrà continuïtat de cara a avui dimarts. El sol dominarà amb tan sols alguns petits matisos, i les temperatures encara pujaran més. Calor de ple estiu amb moltes màximes al voltant dels 30 °C i xafogor a la costa o, com ja ha passat dilluns, rondant els 35 °C a Ponent (trobareu les últimes temperatures més destacades al final d’aquesta informació). No obstant això, a partir de dimecres i en dies posteriors (coincidint amb l’arribada oficial de l’estiu), ens arribarà un embossament d’aire fred que farà reaparèixer els xàfecs i les tempestes en moltes comarques.

Dimarts: pic de calor

Ens tornarem a llevar amb suavitat i, fins i tot, amb alguna mínima tropical que es repetirà a la costa sud. Les temperatures pujaran més, sobretot al litoral, al prelitoral i al sud del país, on es viurà un pic de calor. Ambient de ple estiu amb moltes màximes de 27 °C a 32 °C i xafogor a la costa, però localment fins a 34 °C o 35 °C a Ponent i en algun racó de l’interior de l’Ebre. Calor intensa, però sense extrems.

Tot plegat amb calma i força sol en general en una jornada per aprofitar. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos matinals, especialment al litoral i al prelitoral, que s’acabaran trencant al llarg del matí. A la tarda tornaran a créixer nuvolades en àrees de muntanya sense descartar algun ruixat local al Pirineu, sobretot a l’occidental.

Canvi de temps a partir de dimecres

Estem molt pendents dels moviments finals d’un embossament d’aire fred ubicat a l’oest peninsular. Depenent de la seva posició final tindrem més o menys inestabilitat a casa nostra. Amb els mapes actuals, dimecres s’aproparà aquesta gota freda i farà augmentar els intervals de núvols arreu amb els primers xàfecs al Pirineu, al Prepirineu i en punts de l’interior.

Entre dijous i divendres la inestabilitat aniria a més amb risc de ruixats i de tronades en qualsevol punt del país. Els més probables i intensos tindrien lloc a l’interior i al Pirineu. Tot plegat amb un descens de les temperatures, que, tot i això, se situarien en la normalitat per a l’època. Per tant, l’estiu astronòmic arribarà dijous amb temps mogut. Malgrat tot, encara hi ha incertesa en el propòsit a causa de la discrepància entre els diferents models meteorològics. Tot plegat ho haurem d’anar confirmant en pròximes previsions.

Balanç de la calor de dilluns

Les temperatures màximes van pujar de valent dilluns i es van superar lleugerament els 35 °C a Ponent. La màxima més alta del dia es va registrar a Alcarràs (Segrià), amb 35,7 °C. Fora del pla de Lleida, la majoria de màximes es van moure entre el 26 °C i els 31 °C, amb xafogor a la costa. Una calor de ple estiu però sense extrems que es repetirà o que anirà a més aquest dimarts.

stats