previsions 08/03/2021

La méteo: demà s'obriran clarianes però encara cauran alguns ruixats

Les pròxims nits seran més fredes, però a mitjans de setmana també hi haurà migdies primaverals

2 min

BarcelonaComencem setmana amb un altre dia de cel tapat i núvols abundants. Avui les pluges seran més presents que en dies anteriors, tot i que en general plourà poc. Amb el pas de les hores les precipitacions aniran abandonant les comarques de Girona. A la tarda els ruixats més probables afectaran sectors del Pirineu, del Prepirineu i algunes comarques centrals i del sud.

Acumulacions de precipitació previstes per avui

Aquest migdia l'ambient serà més fred que ahir. En general les màximes seran un parell de graus més baixes que les d'aquest diumenge. Comencem setmana, doncs, amb un ambient més d'hivern, que quedarà reforçat pel vent d'entre gregal i tramuntana que bufarà a la Costa Brava.

L'entrada del vent de nord canviarà la dinàmica tan estancada dels últims dies, i posarà fi a una ratxa de dies amb nivells de partícules molt alts. Demà encara hi haurà intervals de núvols però el cel serà més blau que en aquest inici del mes de març. A la tarda descarregaran xàfecs curts però intensos en punts del Ripollès, la Garrotxa i Osona, uns ruixats que, més desgastats, podrien acabar arribant al Vallès i a la Selva, o fins tot al Maresme.

Acumulacions de precipitació previstes per a demà

A mitjans de setmana el sol predominarà en general. A partir de dijous arribaran alguns sistemes frontals que enterboliran el cel a estones, però el sol seguirà predominant més que els núvols. Entre divendres i dissabte s'arribaran a escapar ruixats puntuals al Pirineu, però en general les pluges d'avui s'entreveuen les úniques que hi haurà aquesta setmana.

Un fet destacable dels pròxims dies serà que a les nits farà més fred. Després de molts dies de núvols i temperatures relativament suaus a les nits, les pròximes matinades, sobretot la de dimarts a dimecres, tornarà a fer fred d'hivern i glaçarà en moltes comarques interiors i del Pirineu. Per contra, els migdies d'aquesta setmana seran una mica més agradables que els últims, sobretot dijous, que serà molt probablement el més primaveral de la setmana.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dijous

El cap de setmana entrarà una massa d'aire una mica més fred que mantindrà la temperatura a ratlla i farà que, com a mínim fins entrada la segona quinzena del març, l'ambient en general segueixi sent més de final d'hivern que no pas de primavera avançada.

stats