previsions 20/04/2021

La méteo: ruixats irregulars i migdies poc càlids fins a Sant Jordi

Aquesta matinada els xàfecs descarregaran amb força en alguns punts de la costa

3 min

BarcelonaDurant bona part del dia avui han anat caient algus plugims que en general han deixat ben poca aigua. Destaquen els 3 l/m2 acumulats a Castellà de n'Hug, i els 2 de Gurb, del Pantà de Sau i de Guardiola de Berguedà. A Ripoll hi han caigut 1,5 l/m2 fins a les cinc de la tarda. A mitja tarda s'ha format una tempesta als Ports que també ha acabat afectant les Terres de l'Ebre. D'entre les temperatures màximes d'avui destaquen els 22 graus de Vinebre, i els 21 de Tortosa i del Vendrell. En general avui l'ambient ha sigut més fred que ahir, sobretot en comarques del nord on a primera hora de la tarda la temperatura era fins a 5 o 6 graus més baixa que ahir a la mateixa hora.

Diferència entre la temperatura d'avui a les cinc de la tarda i la d'ahir a la mateixa hora

Aquest vespre els xàfecs aniran a més al Pirineu i Prepirineu. De nit cal tenir en compte que els ruixats també guanyaran protagonisme a prop de mar, sobretot a la costa central i a la Costa Brava. Entre la matinada i demà al matí les pluges poden deixar 5 o 10 l/m2 en molts d'aquests indrets. El Meteocat té actiu un avís per la possibilitat que en una franja de comarques que va del Tarragonès al Maresme hi pugui haver ruixats puntualment forts i acompanyats de tempesta. En general demà serà un dia mig ennuvolat i insegur. Més enllà d'aquests xàfecs a la costa, només s'escaparan ruixats destacables al Pirineu.

Acumulacions de precipitació previstes fins demà al migdia

Dijous seguirem amb un patró de temps amb molts núvols i temps insegur. En aquest cas les pluges afectaran sobretot les Terres de l'Ebre i el nord del País Valencià, on es podrien acumular les precipitacions més abundants de la setmana. Dijous és possible que en punts del Montsià i del Baix Ebre s'hi arribin acumular més de 20 o 30 l/m2. En canvi, a la resta gairebé no plourà, i només al Pirineu s'hi podrien anar escapant també algunes pluges i nevades minses.

Acumulacions de precipitació previstes de cara a dijous

S'acaben les glaçades però en canvi els migdies seran més freds. Demà i dijous continuarà la tendència a la baixa de les temperatures diürnes, fins al punt que moltes màximes es quedaran fins i tot per sota dels 15 graus. La primavera encara seguirà coixejant fins divendres.

Tot apunta que per Sant Jordi el temps serà molt diferent. Tot i aquest context d'inestabilitat, de cara a divendres ja es pot dir amb força confiança que no plourà, tampoc en punts de muntanya. El pas d'un front segurament farà que el sol predomini més al matí que a la tarda. La temperatura pujarà clarament respecte els últims dies: el migdia de divendres es tornarà a arribar als 20 graus en algunes comarques i si bé no farà calor, sí que es notarà un ambient de primavera.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de divendres

El cap de setmana també començarà sense pluja, però és incert si amb gaire sol. És possible que dissabte i diumenge siguin dies com a mínim mig tapats, i segurament hi haurà moments de nuvolositat abundant. Dissabte no plourà i diumenge tampoc s'entreveu un dia mogut, però podrien començar a aparèixer algunes pluges minses per ponent.

A llarg termini res fa pensar en cap nova entrada d'aire fred. El cap de setmana i la primera part de la setmana que ve seran força normals per ser finals d'abril. Els ruixats probablement reapareixeran al Pirineu i Prepirineu a partir de dilluns, i no és descartable que llavors torni a ploure de forma més extensa.

stats