previsions 19/02/2021

La méteo: vent, pluja i temporal de mar al final del cap de setmana

Diumenge entrarà el vent de llevant i dilluns plourà a tot arreu

2 min

Un dia més avui la temperatura s'ha tornat a enfilar fins a valors primaverals en moltes comarques interiors i prelitorals. D'entre les màximes d'avui destaquen els 21 graus del Pantà de Siurana, i els 19 de Cardona, Tremp, Falset i la Seu d'Urgell. A Lleida s'ha arribat fins a 18, i com ja ha passat en dies anteriors, a la costa el termòmetre ha quedat molt més frenat. A la Nova Icària de Barcelona la màxima no ha passat dels 12,5 graus.

Demà no hi haurà grans canvis en el temps. Al matí es poden repetir els núvols baixos a prop de mar i alguns bancs de boira a l'interior, però al migdia farà sol a tot arreu. La temperatura variarà poc: tot i que al matí faci fred en algunes valls interiors, el migdia serà molt agradable en general.

Diumenge el temps farà un gir. Cap al final del cap de setmana es gestarà una borrasca entre el sud del País Valencià i les Pitiüses, una pertorbació que provocarà un corrent de vent molt humit també a Catalunya. El llevant farà augmentar els núvols a mesura que avanci el diumenge i provocarà que durant el segon dia del cap de setmana l'ambient no sigui tan suau i agradable com els últims dies.

Cops de vent màxims previstos per a diumenge al migdia.

Diumenge gairebé no plourà enlloc, però entre la matinada i el matí de dilluns arribarà una tongada de pluges que afectarà qualsevol comarca. A la majoria d'indrets les precipitacions acumularan entre 5 i 20 l/m², però a les Terres de l'Ebre i al Pirineu oriental pot haver-hi acumulacions de més de 50 l/m². Com ja va passar fa alguns dies, la pluja pot anar acompanyada de bastant de fang, a causa de la irrupció sahariana que estem tornant a tenir aquests últims dies. La cota de neu es mourà entre els 1.800 i els 2.000 metres.

Acumulacions de precipitació previstes per a dilluns.

Dilluns el llevant serà més fort que diumenge. Alguns cops de vent arribaran a superar els 70 km/h a la costa, i això farà que hi hagi un temporal de mar considerable, amb onades que podran superar els 3 metres d'altura, sobretot al nord de la Costa Brava.

Dilluns serà un dia més fred que els últims, però la setmana que ve no s'entreveu especialment hivernal. Ens instal·larem en un ambient no tan clarament primaveral com el dels últims dies, però no hi ha indicis que el fred hagi de tornar de manera decidida.

stats