La méteo
previsions 29/06/2022

La méteo: petit canvi de temps a l'espera d'una calorada

Demà serà un dia més variable i descarregaran alguns ruixats molt dispersos

2 min

BarcelonaAvui la temperatura ha pujat més que ahir, però continuem encadenant dies de calor raonable. La mitjana de les màximes per al conjunt de Catalunya ha arribat als 27,5 ºC, un valor gairebé clavat al de la referència dels últims anys. Calor normal per a l'època, si més no en el context dels últims anys. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 35 ºC de Sant Romà d'Abella i de Llimiana, fet que posa de manifest que les temperatures més altes del dia s'han donat entre la Noguera i el Pallars Jussà. A Lleida, a Tremp a Mollerussa la màxima ha arribat als 34 graus.

Avui el vent d'entre sud i garbí ha arribat a ratxes de 53 km/h a Ulldemolins, 52 a Blanes, 50 a Margalef i 49 a Solsona. Demà tornarà a girar i bufarà altre cop de nord. La tramuntana de demà no serà tan intensa com la de l'inici de setmana, però hi haurà ratxes de més de 40 o 50 km/h a la Catalunya del Nord i al nord de l'Empordà.

Demà arribarà un sistema frontal una mica més actiu que farà que a partir del migdia el cel sigui més variable i els ruixats i tempestes s'estenguin per més sectors del Pirineu i Prepirineu. Demà a la tarda no és descartable que els ruixats també puguin afectar indrets al voltant dels Ports, i de nit i matinada el temps també serà insegur al Camp de Tarragona i al Penedès, encara que si apareix algun ruixat en aquests indrets seran fenòmens molt aïllats. Divendres al matí hi haurà un cel mig ennuvolat també en molts sectors de la costa central i del sud de la Costa Brava.

Els últims dies ja hem anat explicant que el pròxim canvi de temps destacable serà una altra calorada. Els models de previsió avui confirmen aquesta pujada forta de la temperatura durant el cap de setmana i l'inici de la setmana que ve, però han rebaixat una mica les temperatures previstes de cara a diumenge i dilluns.

Cal esperar moltes màximes per sobre dels 35 graus en comarques interiors i sensacions de xafogor pròximes als 35 graus a la costa, però és possible que el termòmetre no s'acosti tant als 40 graus com semblava. Encara és incert si serà una calorada de dos o tres dies o si podria allargar-se fins dimecres i dijous de la setmana que ve. En tot cas, el més probable és que s'arribi al tram final de la setmana que ve amb temperatures més normals.

A més curt termini els dos pròxims dies seran més agradables. L'entrada de vent de nord de demà obrirà la porta a aire més fresc, que provocarà un parell de nits de bon dormir i una calor molt moderada al migdia.

El cap de setmana farà sol, però hi haurà alguns núvols prims més. Dissabte a la tarda sembla que hi haurà tempestes a l'Aragó, uns ruixats que només de forma aïllada arribarien a l'extrem oest de Catalunya. Diumenge és més probable que alguna tempesta pugui afectar Ponent, però encara és aviat per precisar sobre això.

stats