La méteo

Sant Joan amb intervals de núvols i un ambient més càlid

La temperatura pujarà després d'un diumenge d'ambient més fresc

2 min
El sol tornarà a ser el protagonista a bona part del país.

BarcelonaEl termòmetre va recular clarament ahir diumenge, amb un ambient més fresc en moltes comarques i amb un cel mig ennuvolat o cobert en alguns punts, que fins i tot va deixar alguns ruixats irregulars (trobareu totes les dades de pluja al final d’aquesta informació). El sol i els intervals de núvols seran els protagonistes d'aquest inici de setmana, amb un ambient que serà més càlid quan avanci la setmana.

Dilluns: ruixats residuals

Sant Joan ha començat amb un ambient fresc, fins i tot fred en alguns punts del Pirineu, i encara amb risc d'alguna gotellada a la costa durant el matí i d'algun ruixat de tarda a la meitat nord; ben poca cosa, en principi. A la resta dominarà el sol, amb el permís del pas d'algunes bandes de núvols alts i amb una temperatura màxima que pujarà una mica, especialment a la costa i a la meitat est, tot i que encara es mantindrà lluny de les calorades que hem tingut al juny en aquests últims anys.

Dimarts: el sol s'imposarà i la temperatura continuarà pujant

Dimarts serà un dia de temps estable i tranquil en general, marcat per la possibilitat d'alguns ruixats de tarda aïllats a les comarques pirinenques i al massís dels Ports i per la presència de núvols baixos a la meitat sud del litoral durant la primera meitat de la jornada. El mercuri s'enfilarà una mica més i ja serà fàcil trobar màximes pròximes als 32 °C a Ponent i a l'interior de l'Ebre i d'entre 26 °C i 29 °C a la costa, on la temperatura de l'aigua del mar serà prou elevada per fer que les nits tropicals s'imposin en més indrets. A partir de dimecres caldrà estar pendents d'un possible canvi de temps, amb ruixats més extensos i una temperatura que podria tornar a recular una mica.

Dimecres: els ruixats aniran a més al Pirineu

La possible presència d'una DANA al sud-oest de la península Ibèrica farà augmentar la inestabilitat, amb alguns ruixats localment intensos a les comarques pirinenques i amb bandes de núvols alts i mitjans que aniran creuant el cel de sud a nord durant tota la jornada. La temperatura baixarà lleugerament, tot i que l'ambient encara serà càlid al migdia.

Balanç del cap de setmana

Dissabte el mercuri es va disparar en molts indrets, amb 34 °C a Aldover (Baix Ebre), 33 °C a Riudecanyes (Baix Camp) o 32 °C a Benissanet (Ribera d'Ebre), però diumenge la situació va canviar i els valors més elevats van quedar al voltant dels 32 °C (Alcarràs i Seròs, al Segrià). Els ruixats d'ahir van deixar fins a 9 l/m² al llac Redon (Vall d'Aran), 3 a Badalona, entre 1 i 2 a Barcelona i Olot (Garrotxa) i algunes dècimes de litre en comarques com el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

stats