previsions 14/07/2021

La méteo: ruixats puntuals fins i tot a la costa

La calor no pararà d'augmentar durant els pròxims set dies

2 min

BarcelonaTarda encara amb ben poca calor per ser el dia abans de començar la canícula. Les temperatures més altes s'han tornat a produir en punts de la Catalunya central i en comarques del sud. Destaquen els 32 graus dels Hostalets de Pierola i de Tortosa, els 31 de Sant Salvador de Guardiola, de Gurb i de l'Ametlla de Mar, o els 30 de Reus. La mitjana de les màximes ha pujat gairebé un grau i mig respecte ahir, però tot i així la dada d'avui (24,8 graus per al conjunt de Catalunya) és molt més normal d'un dia de mitjans de juny que no pas del dia previ a l'inici de la canícula. Calor molt moderada.

El vent s'ha reforçat aquesta tarda a la zona de l'incendi del Baix Llobregat. Com estava prevista la marinada ha entrat amb ratxes descatables. Dues estacions pròximes com són les dels Hostalets de Pierola i de Castellbisbal han registrat cops de 29 i 37 km/h respectivament, després d'una matinada i un matí de molta calma. Demà no cal esperar una situació gaire diferent: de matinada i al matí el vent serà feble, però a partir del migdia la marinada serà tan destacable com avui.

Durant la tarda han aparegut alguns ruixats a la Selva, al Gironès, a la Garrotxa i fins i tot al voltant del Montseny. Xàfecs aïllats que fins a les cinc de la tarda han acumulat 2 l/m2 a la Granada, 1 a Torroella de Montgrí i mig litre a Girona. Cal tenir en compte que ja de nit es formaran també alguns ruixats locals però intensos a la costa, especialment entre Barcelona i Tarragona. De matinada i fins demà al matí són possibles alguns aiguats puntuals en aquest sector, xàfecs aïllats que podrien deixar 10 o 20 l/m2 en poca estona. El Meteocat té actiu un avís per possibles ruixats forts que afecta un grup de comarques de la costa i del prelitoral que va des del Baix Camp fins al Maresme.

Avís per intensitat de pluja de cara a dijous

Demà encara serà un dia variable a l'est, però a la tarda els ruixats que apareguin a la Catalunya Central i en comarques de Girona seran encara més puntuals que avui. La calor anirà una mica a més, però seguirà sent moderada.

Durant el cap de setmana la temperatura no farà altra cosa que pujar, però l'ascens serà lent i progressiu. Dissabte i diumenge farà calor, però les temperatures no passaran de ser bastant normals per a l'època. La primera part de la setmana que ve s'entreveu més difícil en aquest sentit: la sensació tèrmica superarà els 35 graus i les nits seran de molt més mal dormir. A partir de divendres la canícula no només es manifestarà en les temperatures, sinó també en el tipus de temps: el sol predominarà i fins i tot al Pirineu les possibilitats de ruixats de tarda seran baixes.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de diumenge.
stats