previsions 25/04/2021

Aquesta nit els núvols aniran en augment i demà tornarà a ploure fang

El temps insegur i la bonança continguda marcaran el temps de la darrera setmana d'abril

2 min
Cel enterbolit per la presència de pols en suspensió a Gavà (el Baix Llobregat)
Escolta aquí la previsió del temps

Les pluges d'aquest matí, que han anat acompanyades de fang, han arribat a moltes comarques. Tot i això, en general han estat minses; les més destacables han afectat la meitat oest del Principat. S'han arribat a acumular fins a 5 l/m² a Espot, 3 l/m² a Gandesa, 2 l/m² a Alinyà i a Alguaire i 1 l/m² al Santuari de Queralt, a l'Espluga de Francolí i a Tàrrega.

Ràpidament, a partir de migdia les ullades de sol han anat guanyant terreny de sud cap a nord i a la tarda ha acabat fent sol o ressol a tot arreu. Això ha afavorit que la temperatura s'hagi tornat a enfilar per sobre dels 20 ºC a la majoria de poblacions del país, com per exemple:

  • 25 ºC a Sant Pere de Ribes
  • 24 ºC a Alcarràs
  • 24 ºC a Artés
  • 23 ºC a Aldover
  • 22 ºC a Girona
  • 22 ºC a Orís
  • 21 ºC a Tarragona
  • 21 ºC a Viella
  • 20 ºC a l'Hospitalet de Llobregat

També a l'est de l'illa de Mallorca l'ambient ha estat molt suau, avui, amb valors que han arribat als 25 ºC a Calvià i a Andratx.

Amb el pas de les hores el vent de llevant i gregal ha començat a bufar amb cops moderats a la costa. S'espera que durant la nit i la matinada es reforci, alhora que la nuvolositat tornarà a augmentar. De fet, demà serà una jornada amb força núvols en conjunt, més trencats al País Valencià i a les Illes.

S'esperen ruixats febles i dispersos, altre cop acompanyats de fang, a qualsevol punt del Principat al llarg d'aquest dilluns. També de matinada hi podrà haver gotellades a les Illes, mentre que al País Valencià els xàfecs afectaran les comarques interiors durant la tarda.

Com que de sol en farà menys que no pas aquest cap de setmana, la temperatura màxima baixarà a gairebé tot arreu, llevat de les Illes. En general hi haurà valors de 15 a 20 ºC, mentre que a Menorca, a Mallorca i al sud d'Alacant s'arribarà fins als 22 a 24 ºC.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per demà i la d'avui

Dimarts serà un dia insegur. Ja al matí hi podrà haver alguns ruixats al Pirineu i al Prepirineu, però serà a partir del migdia quan els xàfecs, localment acompanyats de tempesta, s'estendran per les zones de muntanya de l'interior, tant de Catalunya com del País Valencià. Fins i tot hi haurà algun ruixat local a l'interior de l'illa de Menorca. La pols sahariana anirà de baixa i, per tant, la pluja que caigui serà més neta.

Aquesta dinàmica de temps, amb matins marcats per les ullades de sol i amb tardes de nuvolades i tronades es mantindrà durant bona part de la setmana entrant. Amb tot, si bé les matinades seran menys fresques, als migdies la bonança serà continguda.

stats