previsions 19/04/2021

La méteo: els ruixats irregulars marcaran la setmana però no el Sant Jordi

Les pròximes nits seran menys fredes però la temperatura no repuntarà clarament fins divendres

2 min

BarcelonaAvui el termòmetre s'ha disparat clarament respecte els últims dies. D'entre les màximes més altes del dia destaquen (en ºC):

  • Pantà de Siurana, 24
  • Benissanet, 23
  • Tortosa, 23
  • Falset, 22
  • Igualada, 21
  • Lleida, 20
  • Valls, 20
  • Girona, 20
  • El Vendrell, 20
  • Sant Cugat del Vallès, 19

A poc a poc el termòmetre va recuperant un to primaveral, després d'uns quants dies en què no s'havia arribat als 20 graus enlloc. Aquesta tarda els núvols prims aniran a més, però si arriba a ploure en algun lloc serà només algun ruixat puntual en sectors del Pirineu Oriental.

Entre demà i dijous augmentarà la inestabilitat. Aquest dimarts els núvols seran més espessos i cauran alguns ruixats intermitents, pluges que sobretot afectaran el Pirineu i Prepirineu, però que de forma més puntual també arribaran a les Terres de l'Ebre o a altres comarques de l'oest. Durant el matí seran pluges minses, però a última hora els ruixats aniran a més.

Acumulacions de precipitació previstes per demà

Dimecres també plourà en comarques de la costa i del prelitoral, encara que sigui de forma molt intermitent. No és descartable que a la costa i al prelitoral centrals també hi pugui ploure amb certes ganes en alguns moments de dimecres. De cara a dijous els núvols seguiran sent abundants, però les pluges es concentraran sobretot al sud i a Ponent. A les Terres de l'Ebre aquest cop sí que hi podria ploure amb ganes i amb acumulacions que arribin a superar els 10 l/m2 en molts casos.

Acumulacions de precipitació previstes entre avui dijous al vespre

Per contra, per Sant Jordi el temps s'entreveu molt més agradable i estable. Les opcions que plogui divendres són escasses, fins i tot al Pirineu. Segurament el sol predominarà arreu. En tot cas seria entre diumenge i dilluns que el temps podria tornar a ser més inestable.

El fet que els núvols siguin espessos els dies vinents farà que la temperatura es mantingui a ratlla. Entre demà i dijous moltes màximes es mouran entre els 10 ºC i els 15 ºC, encara amb un ambient més de final d'hivern que no de primavera consolidada. Dijous la temperatura pot arribar a baixar fins a 5 o 6 graus respecte a avui en comarques de Ponent i a les Terres de l'Ebre. Per contra, a les nits ja no glaçarà més: les temperatures nocturnes i de primera hora faran una pujada clara.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dijous

Per Sant Jordi la temperatura pujarà: les màximes es tornaran a acostar als 20 ºC i la sensació de primavera serà més clara. A mitjà i llarg termini no hi ha indicis que la temperatura s'hagi de disparar. Segurament durant el tram final de l'abril la temperatura serà més normal per a l'època, però no cal esperar que arribi de sobte la calor.

stats