previsions 13/07/2021

La méteo: la fresca aguantarà només fins dijous

Demà i dijous seguiran apareixeran alguns ruixats molts dispersos en comarques centrals i de l'est

2 min

BarcelonaTarda de calor molt moderada, però amb vent i una situació perillosa d'incendis. Les temperatures màximes més altes han sigut els 32 graus de Castellbisbal i els 31 dels Hostalets de Pierola, dos observatoris força pròxims a la zona de l'incendi del nord del Baix Llobregat. A Tarragoa s'ha arribat a 30 graus i a Vilafranca a 29 a causa del vent sec. També hi ha hagut alguns ruixats puntuals al nord-est que han arribat a deixar 22 l/m2 a Verges, 12 a Torroella de Montgrí, 7 a Molló i 2 a Castelló d'Empúries. Pluges molt però benvingudes en pobles de l'Empordà, una de les zones que arrossega més dèficit de pluja.

L'altre gran protagonista de les últimes hores és el vent. Avui el mestral ha bufat amb ratxes de fins a 108 km/h a Portbou, 105 al Perelló, 91 a Mont-roig del Camp i 87 a Tortosa. No és gaire habitual una situació de mestral tan contundent en ple estiu. Des del 1996 el vent no bufava tan fort en un dia de juliol a l'Observatori de l'Ebre. Tot i que les ratxes més fortes s'han produït sobretot de matinada, el vent ha sigut protagonista durant tot el dia.

Demà cal esperar un vent més feble, però encara present. A la zona de l'incendi del nord del Baix Llobregat a la tarda revifarà amb cops de 30 o 40 km/h, tot i que en aquest cas serà un vent humit i de component sud-est.

Previsió horària per demà a Castellví de Rosanes

Demà seguiran apareixent alguns ruixats, però en aquest cas seran sobretot probables a la Catalunya Central i al Pirineu Oriental, on podria haver-hi algun ruixat més abundant i destacable. El panorama es mantindrà variable i mig ennuvolat en moltes comarques de Girona, de Barcelona i del Pirineu. De nit els ruixats podrien aparèixer fins i tot a la costa, sobretot entre Barcelona i Tarragona. Dijous no canviaran gaire les coses i el temps continuarà sent variable i una mica insegur a l'est, encara que els ruixats que apareguin siguin escassos i puntuals.

La temperatura encara podria baixar una mica més la pròxima matinada, sobretot en zones enclotades interiors i prelitorals. Fins dijous continuarà aquesta sensació de calor molt moderada i d'ambient agradable per ser ple estiu.

A partir de divendres entrarem en una fase de temps molt més típic de l'estiu: calor més intensa, poc vent i predomini gairebé absolut del sol. No hi ha indicis que hagi d'arribar una situació de temperatures extremes, però sí que la calor serà intensa i probablement continuada en aquest cas. Temps típic i tòpic de canícula.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dissabte.
stats