previsions 26/03/2021

La méteo: el cap de setmana començarà amb més fred i encara alguns núvols

El bon temps està més garantit a la primera part de la Setmana Santa que durant els dies festius

2 min

BarcelonaAvui les temperatures més altes del dia s'han donat a Ponent. Destaquen les màximes de 24 graus de Lleida, Alcarràs i Seròs. A Mollerussa la temperatura ha arribat a 23 graus, a les Borges Blanques a 22, i a Solsona i a Tàrrega a 21. Algunes d'aquestes temperatures són les més altes de la tardor, és el cas per exemple de Lleida. A última hora i durant la nit serà quan el temps serà més insegur, però gairebé no plourà enlloc. S'escaparan ruixats puntuals al Pirineu, gotellades que també podrien arribar a aparèixer a la serralada Transversal i al voltant del Montseny. Una de les novetats del dia serà l'augment del vent. Al vespre girarà a tramuntana, i demà al matí el vent de nord es deixarà sentir sobretot a l'Empordà i a les Balears, un vent que minvarà clarament a partir de dissabte a la tarda.

Tramuntana prevista per demà a primera hora.

Demà també serà un dia mig ennuvolat, sobretot a primeres hores. Amb el pas del dia la nuvolositat s'anirà esqueixant. Diumenge predominarà el sol gairebé arreu, i aquesta també serà la tònica de tota la primera part de la setmana que ve. Segueix, en canvi, la incertesa sobre els dies festius de Setmana Santa. El més probable és que a partir de divendres entrem en un escenari de més variabilitat i que apareguin ruixats irregulars. Encara és aviat per precisar, però la inestabilitat afectarà més probablement comarques del Pirineu, de Girona i de Barcelona que sectors de Ponent i del sud.

El canvi de temps d'aquest cap de setmana farà que demà la temperatura baixi dos o tres graus en molts indrets. Diumenge el termòmetre repuntarà i la Setmana Santa començarà amb temperatures molt primaverals, màximes que fàcilment superaran els 20 graus en comarques interiors, prelitorals i del Pirineu. A la costa la temperatura quedarà més frenada, però l'ambient seguirà sent molt agradable. A partir de dijous entrarà vent humit i això començarà a fer baixar la sensació tèrmica.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de demà.

Encara és molt incert com serà l'ambient del cap de setmana de Pasqua. Molt probablement els migdies no seran tan primaverals com aquests últims dies, però és incert si la baixada serà només una normalització de la temperatura, o si podria fins i tot tornar un ambient de final d'hivern. Encara caldrà esperar per poder precisar sobre això.

Probabilitat en tant per cent que dissabte que ve arribi a ploure en algun moment del dia.
stats