previsions 06/03/2021

Poc sol i poca pluja per al primer cap de setmana de març

Dissabte amb més núvols que clarianes i ruixats dispersos al Pirineu i a la Catalunya Central

Marc Candela
2 min
Albada enterbolida des del Delta de l'Ebre
Escolta aquí la previsió del temps

Hem encetat el dissabte amb més núvols que clarianes al conjunt del país i fins i tot alguns plugims febles a l'extrem nord de Catalunya. De fet, al Pirineu sovintegen els registres d'entre 1 i 3 litres per metre quadrat acumulats durant la nit i matinada. I tot i que cap al pla de Lleida i en molts trams de costa passarem la jornada amb força estones de sol, en conjunt el dissabte serà un dia insegur i variable, amb cel força tapat a les comarques del nord i amb ruixats intermitents i dispersos que guanyaran protagonisme a partir de migdia i que afectaran bàsicament el Pirineu i la Catalunya Central. De forma més esporàdica també es podrà escapar algun xàfec curts a les Terres de l'Ebre. La presència encara de pols en suspensió farà que les precipitacions d'avui tornin a anar acompanyades d'una mica de fang.

Temperatures màximes previstes per aquest dissabte

Tot plegat farà que el contrast tèrmic entre el dia i la nit sigui avui força reduït. A primera hora l'ambient no era fred, amb temperatures que no han baixat dels 10 graus prop de mar ni dels 5 a les comarques interiors, però al migdia el mercuri no s'enfilarà gaire i costarà que les màximes superin els 15ºC enlloc. La cota de neu rondarà els 1600 o 1700 metres i cap al Ripollès, la Cerdanya i el Pallars es podran acumular més de 5 centímetres de neu nova.

Previsió de pluja acumulada per aquest diumenge

Aquest panorama insegur i variable es mantindrà també demà. A les comarques de la meitat sud del país serà un diumenge amb més sol que núvols però al terç nord de Catalunya caldrà tenir el paraigua a mà. Els ruixats seran dispersos i de poca estona però, a diferència d'avui, també podran afectar la Costa Brava i el Prelitoral gironí. La cota de neu baixarà lleugerament i es situarà a l'entorn del 1500 metres d'altitud. Les temperatures seran similars a les d'aquest dissabte, potser amb una mica més de fred a primera hora i amb termòmetres que repuntaran fins als 16 o 17 graus allà on gaudeixin de més estones de cel clar.

Diferència de temperatura diürna entre aquest dissabte i dijous vinent

Dilluns tampoc farem net i els núvols fins i tot guanyaran una mica més de protagonisme. Les precipitacions seran escasses i sempre de curta durada però a moltes comarques interiors hi acabarà plovent en algun moment o altre del dia. A partir de dimarts el panorama meteorològic s'estabilitzarà i, molt probablement, fins a finals de setmana només parlarem de sol i de boires. Les temperatures es recuperaran clarament a partir de dijous, quan moltes màximes ja rondaran o superaran els 20 graus.

stats