previsions 26/08/2021

La méteo: la tardor truca a la porta

La setmana que ve plourà cada dia i els termòmetres no superaran els 30 graus pràcticament enlloc

2 min

BarcelonaAquesta matinada ha sigut la més fresca de la setmana, amb mínimes que han baixat dels 20 graus en força trams de la façana litoral i dels 15 en moltes zones interiors. Per exemple, en capitals de comarca com ara Ripoll, Manresa, Girona, Vic i Solsona a primera hora del dia el termòmetre se situava cap als 13 o 14 ºC. Aquest ambient poc xafogós desapareixerà a mesura que avanci el matí i al migdia la calor serà força més evident que ahir: notarem ben bé entre 3 i 5 graus més que ahir i algunes màximes ja s'enfilaran fins als 33 o 34 ºC als sectors més càlids del país.

Diferència de temperatura diürna prevista entre ahir i avui.

Un notable contrast tèrmic entre el dia i la nit en un dijous bàsicament assolellat. Els bancs de núvols baixos de les fondalades interiors es desfaran ràpidament i a les comarques del sud els núvols prims només enterboliran el cel a estones fins al migdia. Aquesta tarda tornaran a créixer nuvolades en punts de muntanya, però a diferència dels últims dies avui ja no s'haurà d'obrir el paraigua enlloc. Un dia de platja, amb mar molt poc alterada i, això sí, amb garbí que bufarà amb cops moderats de cara a la tarda i el vespre prop de mar, sobretot en trams de la Costa Daurada i al sud de la Costa Brava.

Temperatures màximes previstes per a aquest divendres.

Divendres i dissabte es mantindrà aquesta dinàmica de temps estable i continuarem gaudint de moltes hores de cel clar. Demà passarem el pic de calor de la setmana: el vent de ponent farà repuntar els termòmetres de la Catalunya Central, del pla de Lleida i de la vall de l'Ebre per sobre dels 35 graus i deixarà algunes màximes de més de 40 ºC al País Valencià. Dissabte, però, les temperatures tornaran a recular i diumenge la refrescada ja serà evident al conjunt del país.

Previsió de pluja acumulada per a aquest pròxim dilluns.

Diumenge els núvols aniran a més i ara mateix tot apunta que la setmana que ve tindrem un primer tastet de tardor. La calor es mantindrà a ratlla i gairebé cap dia arribarem a passar dels 30 graus al migdia. Aquest ambient tan agradable vindrà acompanyat d'un temps molt més inestable i insegur: cada jornada plourà en algun indret o altre del país i a les comarques del terç nord de Catalunya el paraigua s'haurà d'obrir diàriament.

stats