previsions 01/09/2020

La méteo: pendents dels ruixats de les properes hores

A partir de la tarda de dimarts hi haurà alguns ruixats que, en un principi, afectaran la Catalunya Central, el sud de la Costa Brava i el nord de la Costa Central. Durant la nit i la matinada quedaran concentrats a la Costa Daurada i al litoral central

Oriol Rodríguez
2 min

BarcelonaLa presència d'alguns núvols i l'allunyament de la massa d'aire fresc que ens ha estat afectant durant els últims dies ha afavorit que la temperatura mínima hagi estat, en conjunt, entre 1 i 3 graus més alta que la d'ahir. Avui hi ha tornat a haver una mínima tropical (superior als 20 ºC) al centre de la ciutat de Barcelona.

Al llarg de la jornada creuarà un front que portarà un augment dels núvols fins a deixar el cel mig ennuvolat en conjunt. A la tarda hi haurà algun ruixat aïllat a punts del Pirineu, del Prepirineu, de la Catalunya Central i entre el sud de la Costa Brava i el nord del litoral i prelitoral central.

Precipitació prevista per avui

La temperatura màxima serà força semblant a la d'ahir. Voltarà entre 19 i 24 ºC al Pirineu i a l'Altiplà Central i entre 24 i 29 ºC a la resta, tot i que a l'interior de la vall de l'Ebre es podrien tornar a fregar els 30 o 31 ºC.

Durant la nit i la matinada els ruixats dispersos però localment moderats s'estendran pel litoral i prelitoral central i sud. Segons adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya, els xàfecs podrien ser localment forts i deixar més de 20 l/m² en només mitja hora.

A primeres hores del matí tendiran a marxar mar endins, però a partir de demà al migdia reapareixeran al litoral i prelitoral central, sud de la Costa Brava i punts de la Catalunya Central. En canvi, a la resta del territori s'espera un dimecres força assolellat.

A partir de dijous s'imposarà el temps tranquil. La recta final de la setmana serà assolellada i amb una temperatura cada cop més alta, tot i que la calor quedarà força continguda. En tot cas, caldrà esperar fins diumenge per tenir un nou canvi de temps.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per dijous i la d'avui
stats