previsions 20/06/2020

Última tarda de xàfecs forts i tronades en punts de l'interior

Demà tan sols hi haurà algun ruixat residual i la temperatura anirà clarament a l'alça

Oriol Rodríguez
2 min
El pantà de Rialb, avui de bon matí

BarcelonaLa matinada ha tornat a ser fresca a l'interior, però en alguns punts del litoral i de les Terres de l'Ebre la temperatura mínima no ha baixat dels 20 ºC. Aquestes han sigut algunes de les mínimes d'avui:

  • 5 ºC a Núria
  • 9 ºC a Viella
  • 12 ºC a Solsona
  • 15 ºC a Navata
  • 15 ºC a Terrassa
  • 16 ºC a Malgrat de Mar
  • 16 ºC a Algerri
  • 16 ºC a Sant Cugat del Vallès
  • 20 ºC a Vinebre
  • 21 ºC a l'Illa de Buda

Al llarg del matí els intervals de núvols de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i les valls del Pirineu s'aniran trencant, mentre que a la resta es mantindrà l'ambient assolellat. Tot i això, a partir de migdia creixeran les nuvolades, sobretot en zones de muntanya.

Durant la tarda s'esperen xàfecs i tempestes en punts del Pirineu, del Prepirineu, a l'interior de les comarques de Girona i al nord i a l'est de la Catalunya Central. Seran localment forts, tal com ho adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya, i fins i tot podran anar acompanyats de calamarsa o pedra. També hi podria haver algun ruixat aïllat en punts del prelitoral. Avançat el vespre, les precipitacions desapareixeran.

Precipitació prevista per avui

La temperatura màxima serà entre 1 i 4 graus més alta que la d'ahir. Se superarà la marca dels 30 ºC a l'interior de la vall de l'Ebre i al pla de Lleida, mentre que a la resta sovintejaran els valors de 23 ºC a 28 ºC.

Demà el dia començarà amb alguns bancs de boirina o de boira en indrets de l'interior com la plana de Vic o el pla del Bages i amb intervals de núvols baixos al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, que es dissiparan ràpidament. S'acabarà imposant el sol arreu, tot i que durant la tarda creixeran nuvolades en zones de muntanya del nord del país. A diferència d'avui, els ruixats seran molt més localitzats i menys intensos. Se centraran en comarques com el Ripollès, la Garrotxa i el nord d'Osona.

L'ambient serà encara més càlid a tot arreu. En alguns trams de la costa no es baixarà dels 20 ºC en tota la nit. De dia la temperatura s'enfilarà fins a arribar a entre 24 ºC i 29 ºC al litoral i al Pirineu, entre 30 ºC i 35 ºC a Ponent i a l'interior de la vall de l'Ebre i entre 27 ºC i 32 ºC a la resta del territori.

Temperatura màxima prevista per demà

La calor d'estiu i els dies majoritàriament assolellats seran la tònica dominant de la primera meitat de la setmana vinent. Així, tot indica que la nit de la revetlla de Sant Joan serà tranquil·la i amb un ambient relativament suau, sobretot a la costa.

stats