previsions 30/11/2019

El pas d'un front portarà alguns plugims dispersos al llarg d'aquesta nit

La temperatura tendirà a baixar, però els migdies encara seran suaus fora del Pirineu

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des de Gavà

BarcelonaEls bancs de boira i la boirina que s'han format de matinada en algunes planes i fondalades interiors es dissiparan al llarg del matí. Durant la jornada aniran creuant bandes de núvols alts i prims que, a mesura que avanci el dia, es faran més espessos, sobretot al Pirineu occidental. Tot i el ressol, la temperatura màxima no serà tan alta com la d'ahir, però en alguns racons encara es podran acostar als 20 ºC. S'esperen valors de 10 a 15 ºC al Pirineu i de 14 a 19 ºC a la resta.

Temperatura màxima prevista per avui

A partir de mitja tarda començarà a ploure de manera feble i intermitent al vessant sud del Pirineu occidental. Amb el pas de les hores les precipitacions s'aniran estenent per la resta de la serralada i, durant la matinada arribaran, de manera més dispersa, a la resta del país. La cota de neu baixarà dels 2.200 als 2.000 metres al final de la jornada, i fins als 1.700 de cara a demà al matí.

Avançada la matinada les precipitacions aniran marxant mar endins, però fins a mig matí encara hi podrà haver algun ruixat feble a les comarques de Girona i en punts de les de Barcelona. Ràpidament les clarianes guanyaran terreny per l'oest i el sud i, al migdia, hi haurà grans clarianes a la majoria de comarques.

Tot i això, durant la tarda creixeran nuvolades a zones de muntanya que deixaran ruixats aïllats al Pirineu, al Prepirineu, a la resta de la meitat est i al massís del Port. La cota de neu continuarà anant a la baixa i s'acabarà situant entre els 1.400 i els 1.500 metres.

De matinada, la temperatura serà més alta arreu a causa dels núvols. No s'esperen glaçades enlloc, tret de zones d'alta muntanya. En algunes comarques farà més fred a l'acabar el dia que no pas de bon matí. Al migdia, en canvi, la temperatura quedarà entre 1 i 3 ºC més baixa, de manera que els valors més elevats amb prou feines arribaran als 18 ºC en punts del litoral i del prelitoral.

La setmana vinent caldrà estar pendents de l'evolució de la baixa que dilluns se situarà al sud de la península Ibèrica. Dimarts tendirà a avançar cap al nord-est i dimecres acabarà creuant pel mar Balear. Tot i això, encara ara els diversos models dibuixen escenaris força diferents entre sí.

Uns fan passar el centre de la depressió entre les Illes i la Península, fet que portaria una tongada de pluges força generalitzada. Altres allunyen la borrasca cap a l'est, i això ens faria parlar d'un dimecres amb força núvols i només alguns ruixats a prop de la costa. Ara per ara, aquest sembla l'escenari més probable.

Probabilitat que dimecres s'acumulin més de 5 l/m2

Sigui com sigui, el que està més assegurat de cara a dimecres és el vent de gregal, que es reforçarà, la mala mar i les pluges a les Illes. A més, l'ambient serà força més fred que no pas el d'aquesta setmana.

stats