previsions 18/05/2021

La méteo: ambient poc estiuenc i temps canviant durant la resta de la setmana

Demà no farà tant de vent a la costa però la sensació tèrmica es mantindrà a ratlla

2 min

BarcelonaContinuen el desgavell i els canvis constants de temperatura. Avui la màxima a Tarragona s'ha quedat només en 20 graus, ahir va ser de 27 i diumenge de 32. Ha refrescat clarament al Camp de Tarragona, però és un dels pocs llocs on avui el termòmetre s'ha quedat més curt que ahir. En general el vent de garbí ha disparat els termòmetres, sobretot a les comarques de Girona i a Ponent. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 30 graus de Seròs i d'Aitona, els 27 de Tortosa i de Lleida o els 25 de Figueres i de Tremp.

El garbí ha arribat a ratxes de 68 km/h a l'aeroport de Girona, de 59 a Castell d'Aro i de 57 a Terrassa. Aviat el vent tornarà a girar a gregal i això farà que tornin a augmentar els núvols a la costa. Avui a última hora descarregaran alguns ruixats puntuals al Pirineu i al voltant de la serra de l'Albera. De matinada no són descartables també algunes gotes a la costa central.

Demà tornarà a ser un dia amb més intervals de núvols a les comarques de Girona i de Barcelona que no pas a Ponent i al sud. Es podrien arribar a escapar algunes gotes al Pirineu oriental i a la serralada Transversal, però en general seguirà sense ploure. El vent continuarà deixant-se sentir a Ponent i en molts punts de la costa, però, a diferència d'avui, les ratxes més fortes no es produiran a les comarques de Girona. Hi haurà menys núvols, però el dia continuarà sent variable en comarques de la meitat est. Allà on avui la temperatura ha pujat clarament, demà tornarà a baixar.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de demà.

Dijous i divendres seran dies enterbolits per núvols prims, però en general farà més sol que en l'inici de setmana. La temperatura tornarà a baixar a Ponent i a les comarques de Girona, però en general seguirà l'ambient bastant normal per a l'època. Tot i les pujades i baixades del termòmetre, en general durant tota la resta de la setmana la sensació tèrmica serà bastant normal per a l'època, tot i que el vent pugui obligar a abrigar-se més en alguns moments.

Dissabte i diumenge podrien tornar a ser dies mig ennuvolats i variables, però hi ha poques possibilitats que el temps es compliqui gaire. Diumenge és més probable que pugui arribar a ploure que dissabte. Els models de previsió entreveuen poques possibilitats de pluges extenses i abundants; en tot cas, que el temps sigui tapat i insegur és més probable diumenge que dissabte.

La incertesa sobre el temps dels últims dies de maig és encara molt alta. De cara a la setmana que ve tant és possible un escenari de calor intensa com un panorama més fresc que el dels últims dies. Els grans models de previsió dibuixen mapes bastant diferents entre si i caldrà esperar per veure cap on es decanta la previsió. En tot cas, hi ha poques possibilitats que arribin pluges destacables, més enllà d'alguns ruixats entre diumenge i dilluns.

stats